Šport
50 ogledov

Haig s samostojnim pobegom do zmage

Jack Haig EPA Jack Haig.
Avstralec Jack Haig je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Poljski.

Kolesar ekipe Orica-Scott Jack Haig je v zahtevni, 189 kilometrov dolgi gorski etapi s ciljem v Zakopanah do svoje prve zmage v karieri prišel s samostojnim pobegom, v cilju pa je imel 51 sekund prednosti pred zasledovalno skupino.

V njej je imel največ moči nizozemski kolesar Skya Wout Poels, tretje mesto je zasedel Luksemburžan Bob Jungels. Portugalec Rui Costa je bil četrti, Nizozemec Vilco Kelderman peti, Italijan Vincenzo Nibali šesti, Rus Ilnur Zakarin sedmi, Poljak Rafael Majka osmi, Britanec Adam Yates pa deveti.

Mikel Nieve Odhaja še Nieve Šport Froome izgublja glavne pomočnike

V zasledovalni skupini je na cilj kot 12. prišel tudi Belgijec Dylan Teuns (BMC Racing Team), ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Pred Majko ima šest sekund prednosti, tretji je z desetim sekundami zaostanka Kelderman.

Od Slovencev je bil najboljši Simon Špilak, z zaostankom osmih minut in 31 sekund je zasedel 43. mesto, Matej Mohorič je bil 52., zaostal je 12 minut in štiri sekunde, Jan Tratnik, ki je nekaj časa poskušal ujeti ubežno skupino, 63., njegov zaostanek je znašal 15 minut in 50 sekund, Luka Mezgec pa je odstopil, ni hotel trošiti moči pred evropskim prvenstvom v Herningu.

V skupnem seštevku Slovencev ni med najboljšimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.