Šport
42 ogledov

Hamilton v zadnji napad s prvega mesta

Lewis Hamilton Abu Dabi EPA
Tudi na nedeljski zadnji dirki sezone svetovnega prvenstva formule 1 bo v Abu Dabiju s prvega startnega mesta začel Britanec Lewis Hamilton, ki je bil tri desetinke hitrejši od drugega voznika Mercedesa, Nemca Nica Rosberga.

Trikratni svetovni prvak Lewis Hamilton je do dvanajstega prvega startnega mesta v sezoni, sicer pa že 61. v karieri, prišel s časom 1:37,755 minute. 

Tri desetinke slabši čas je na drugem mestu imel Nico Rosberg, tretji je bil Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull) s časom 1:39,589 minute, iz druge vrste pa bo dirko začel še Finec Kimi Räikkönen (Ferrari).

Preprosta matematika

Čeprav je moral Rosberg tudi danes priznati premoč Hamiltonu, ima 31-letni sin finskega prvaka iz sezone 1982 Kekeja Rosberga, 12 točk prednosti pred pol leta starejšim Britancem. Matematika je preprosta. 

Rosberg bo postal svetovni prvak, če bo uvrščen na zmagovalni oder, pri čemer ni pomembno, kje bo Hamilton. Če bo Nemec četrti, peti ali šesti, Hamilton za njegov naslov ne sme zmagati; če bo Rosberg sedmi ali osmi, Hamilton ne sme biti višje kot na tretjem mestu, če pa bo deveti ali deseti, bo še vedno prvak, če bo Hamilton četrti ali slabši.

Vsaka Britančeva uvrstitev na peto ali še kakšno mesto nižje pa bo Nemcu avtomatično prinesla naslov, ne glede na njegovo uvrstitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.