Šport
27 ogledov

Haye razkazoval zlomljeni mezinec

haye, prst, mezinec Reuters
Vladimir Kličko in David Haye sta uprizorila čudovit boksarski spektakel, Ukrajinec pa je – po točkah in 12 rundah – poskrbel, da pasovi še vedno ostajajo v družini. David Haye je kar na tiskovni konferenci stopil na mizo in pokazal svoj zlomljeni mezinec na nogi. Na spodnji povezavi ne spreglejte obsežne galerije z dvoboja.

"Seveda bi rad proslavil jubilejni 50. nokavt," je dejal 35-letni zmagovalec Vladimir Kličko, ki pa se še vedno ni mogel sprijazniti z ošabnim obnašanjem Davida Haya pred dvobojem: "Menim, da s tem ni pokazal spoštovanja do navijačev in boksa. Borba je povedala vse." Skupaj z bratom imata zdaj osupljivo zbirko naslovov – WBA, WBC, WBO, IBF in IBO. "Izpolnila sva svoje sanje in si nadela najuglednejše pasove v težki kategoriji. Mislim, da sva brez dvoma prvaka težke kategorije," je bil zadovoljen Vladimir.

Haye je sicer čestital nasprotniku, a takoj našel delno opravičilo za poraz. "Pred tremi tedni sem si zlomil prst na nogi, a tega nisem povedal nikomur," je dejal Britanec, ki je prišel v ring odet v nekaj, kar je bilo na las podobno foliji za peko, in v dokaz na tiskovni konferenci (!) stopil na mizo ter pokazal svoj poškodovani mezinec: "Pred dvobojem sem vzel protibolečinske tablete, nisem mogel prav uporabljati desne noge. Bilo je prav frustrirajoče."

Vseeno je Haye takoj dodal izjavico, s katero se je želel prikupiti navijačem: "Seveda pa nisem želel izpustiti dvoboja pred toliko gledalci, ki so kupili drage vstopnice." Nato se je Britanec vrnil h komentarju dvoboja. "Nisem padel, nisem bil poškodovan in mislim, da sem dokazal, da sem res dober boksar. Kličko je več kot 13 kilogramov težji od mene in zadel me je z nekaj svojimi najboljšimi udarci," je dejal pred dvobojem rahlo blebetavi Haye in še enkrat pohvalil Klička za njegovo borbo ter – kakopak – izrazil zgražanje nad sodniki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice