Šport
42 ogledov

Hercogova brez polfinala, Jakupovićeva do turnirske zmage

polona hercog wimbledon 2017 EPA
Slovenski teniški igralki sta v preteklih dneh nastopali na Novi Zelandiji in v Avstraliji.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je na turnirju WTA v Aucklandu z nagradnim skladom 226.000 dolarjev nastope končala v četrtfinalu. Po dveh prekinitvah zaradi dežja je četrtfinalni dvoboj proti drugi nosilki, Nemki Juliji Görges, izgubila dvakrat s po 4:6.

Turnir v Aucklandu igralkam služi kot pripravljalni za prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, ki se bo v Melbournu začelo 15. januarja.

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je ob začetku sezone med dvojicami osvojila naslov na 25.000 dolarjev vrednem turnirju ITF v avstralskem Playfordu. Med posameznicami je kot peta nosilka končala nastope v drugem krogu, v dvojicah pa je z 22-letno Rusinjo Irino Kromačevo, s katero sta bili prvi nosilki, osvojila končno zmago.

Šestindvajsetletna Jakupovičeva, ki je 174. igralka na lestvici WTA, je na svojem prvem turnirju sezone slabše nastopila med posameznicami, kjer je klonila v osmini finala, med dvojicami pa se je odkupila z zmago.

V finalu je slovensko-ruska naveza po podaljšani igri z 2:6, 7:5 in 10:5 premagala japonsko dvojico Junri Namigata - Erika Sema.

serena williams OP Avstralije Šport Serena ne bo nastopila v Melbournu

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač skupaj z Mario Jose Martinez ni uspela osvojiti turnirja v Brisbanu. V finalu turnirja dvojic sta slovensko-španski par s 7:5 in 6:2 premagali Nizozemki Kiki Bertens in Demi Schuurs.

Bolj izenačen je bil prvi niz, v katerem sta Nizozemki s tremi zaporednimi osvojenimi igrami povedli s 5:3, toda tekmici sta izenačili, nato pa spet izgubili svoj servis in se znašli v zaostanku. V drugem nizu je bilo negotovo do izida 3:2, nato pa sta Nizozemki dobili tri zaporedne igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.