Šport
18 ogledov

Hrvati proti ZDA, Srbi nad Avstralce

sp vaterpolo bron hrvaška četrti madžarska EPA
Naši južni sosedi Hrvati so si že pred zadnjo tekmo zagotovili prvo mesto v skupini, danes pa so ugnali še Kazahstance. Danes pa so prvo pozicijo v skupini B, z zmago nad Romuni, potrdili še Srbi.

Potem ko so si Hrvati že pred zadnjim krogom predtekmovanja olimpijskega  vaterpolskega turnirja zagotovili prvo mesto v skupini A, so danes kljub temu zanesljivo odpravili Kazahstan z 12:4, nato pa čakali na svoje tekmece v četrtfinalu. To bodo Američani, ki so v tekmi za tretje mesto s 6:11 izgubili proti Madžarom. Drugo mesto v skupini A je zasedla Italija, ki je v odločilni tekmi z 10:7 ugnala Španijo. Italija bo tako v četrtfinalu igrala z Madžarsko, Španija pa se bo merila s Črno goro, slednja je namreč v zadnjem krogu pričakovano nadigrala Veliko Britanijo.

V skupini B so danes prvo mesto potrdili Srbi. Z 12:4 so premagali Romune in se bodo v četrtfinalu pomerili z Avstralci, ki so v zadnjem krogu s 13:8 premagali Grke in se s tem uvrstili v četrtfinale, Grke pa poslali domov.

Izidi:

Skupina A:
Kazahstan : Hrvaška              4:12
Grčija : Avstralija              8:13
Španija : Italija                7:10

Skupina B:
Romunija - Srbija                4:12
Madžarska - ZDA                  11:6
Velika Britanija - Črna gora     4:13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.