Šport
17 ogledov

Huda kazen za badmintonska pretepača

Bodin Issara-Maneepong Jongjit badminton Canada Open Youtube
Tajska badmintonska zveza (BAT) je z dveletno prepovedjo igranja kaznovala svojega člana Bodina Issaro, ki se je pred dnevi v Torontu stepel z rojakom Maneepongom Jongjitom.

Tajska igralca badmintona Bodin Issara in Maneepong Jongjit, ki sta prejšnji konec tedna v Torontu poskrbela za nevsakdanji incident (lovljenje po igrišču, metanje stolov in pretep), sta od Tajske badmintonske zveze (Bat) v nedeljo dobila hudi kazni.

Bodin ne bo smel tekmovati dve leti, Maneepong pa tri mesece. Bodinov klub Granular je dan pozneje že napovedal, da se bo na Batino odločitev pritožil.

Kazen pripravlja tudi BWF

Nekdanja igralska partnerja, ki sta v paru nastopila na olimpijskih igrah v Londonu, sta bila v Kanadi tekmeca, a je njun obračun na Canada Open 2013 prerasel v hud pretep. Maneepong naj bi svojega partnerja ves čas provociral, ga z loparjem udaril po ušesu, ki so mu ga zdravniki morali pozneje šivati, Bodin pa je nato povsem izgubil živce, po dvorani lovil tekmeca, ko ga je ujel, pa se ga je lotil s s pestmi in nogami.

Maneepong je trimesečno kazen dobil zaradi provokacij, po dolgo prestavljani odločitvi, ki so jo sprejeli v glavnem mestu Bangkoku, pa bi lahko dvojec kaznovala tudi Mednarodna badmintonska zveza (BWF). Slednja incident že preiskuje.

"Dveletna kazen prehuda"

Pri Granularju – svojega člana Bodina so za eno leto (brez plače) že suspendirali – so izjavili, da se jim zdi dveletna kazen prestroga in da jo bodo poskušali znižali na eno leto ali celo šest mesecev.

"Razumem, da poskuša Bat postaviti neke standarde, ampak dveletna kazen je prehuda," je za časopis The Nation dejal predsednik kluba Jane Piyatat"Potem ko bo svojo odločitev sporočila BWF, bomo poslali pritožbo."

Bodin depresiven

Jane zaradi Bodinovega prestopka svoje ekipe naslednjih šest mesecev ne bo smel spremljati na nobenem izmed uradnih tekmovanj. Bodin je po njegovih besedah "depresiven" zaradi odločitve zveze, klub pa ga želi med premorom poslati v tujino, kjer bi ohranjal pripravljenost za povratek.

BWF bo odločitev sporočila še ta teden, oba igralca pa je obtožila neprimernega vedenja, žaljenja in nešportnega vedenja. Bodina so obtožili še telesnega napada in vedenja, ki škodi integriteti igre

Maneepong sprejema kazen

To je bila prva in verjetno tudi zadnja medsebojna tekma nekdanjih soigralcev, Maneepong pa je medtem že izjavil, da bo sprejel kazen Bata, a da je razočaran, ker bo moral izpustiti svetovno prvenstvo v Kantonu, kitajski Masters in OP Japonske.

"Mislim, da se bom vrnil v domače mesto na Phuketu, da bi zacelil svoje poškodbe in se duševno pobral," je dejal provokator, ki je iz Toronta prinesel "porcijo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.