Šport > Košarka
4949 ogledov

Dallas potrdil slabe novice, tako se bodo reševali

Luka Dončić Profimedia
Uresničile so se črne napovedi v zvezi z zdravstvenim stanjem enega izmed ključnih košarkarjev moštva Dallas Mavericks.

Poročali smo, da bi lahko ekipa Luke Dončića Dallas Mavericks do nadaljnjega ostala brez enega izmed stebrov obrambe Maxija Kleberja, ki si je poškodoval ramo od nerodnem pristanku na šesti tekmi serije z Los Angeles Clippers.

Velik udarec Šport Tega so se bali v Dallasu, napovedi so zaskrbljujoče

Pregled z magnetno resonanco je potrdil poškodbo ramenskega sklepa, kar pomeni, da bo izkušeni 32-letni košarkar izpustil serijo z Oklahomo City Thunder. Po informacijah iz Dallasa bodo o njegovem zdravstvenem stanju znova presojali šele čez tri tedne.

Maxi Kleber | Avtor: Epa Epa

Trener teksaškega moštva Jason Kidd je obžaloval usodo enega svojih ključnih obrambnih igralcev, potolažil pa se je s predvideno vrnitvijo Tima Hardawayja Jr., ki je izpustil zadnje štiri tekme zaradi zvina desnega gležnja. 

"Naslednji v vrsti," je po koncu nedeljskega treninga dejal Kidd. "Veseli bi bili, če bi bili vsi zdravi, toda na Maxija ne moremo več računati, zato bo moral prevzeti nekdo drug."

"Vrača se Timmy, v tem pogledu smo spet zdravi. Tako gledamo na to. Izgubili smo Maxija, dobimo pa nazaj Timmyja," je dodal trener.

Luka Dončić in Kyrie Irving To ni uspelo nikomur Šport Porušila sta rekord lige NBA! Luka in Kyrie spisala zgodovino!

Klerber je bil v seriji z LA Clippers, v kateri je Dallas napredoval po šestih tekmah, eden izmed najbojših obrambnih košarkarjev svojega moštva, pomeben delež pa je prispeval tudi v napadu. Ob visoki zmagi na peti tekmi (123:93) je zadel pet od sedmih metov za tri in obračun sklenil s 15 točkami.

"Ko se takole poškoduje član naše družine, vsi trpimo," je dejal Dereck Lively II. "Maxiju bomo stali ob strani in mu pomagali nazaj na noge. Maxi ve, da lahko računa na nas," je dodal.

Dallas se bo po besedah Kidda reševal z dolgo klopjo, v seriji z Oklahomo pa bodo na svoj račun prišli Markieff Morris, Dwight Powell in Derrick Jones Jr.

"Oklahoma ni preveč visoka ekipa, mi pa imamo na zalogi kar nekaj visokih košarkarjev. V tem pogledu imamo dovolj izbire," je poudaril trener.

Prva tekma med Dallasom in Oklahomo bo v torek v Oklahoma Cityju.

Šok Šport Pretresljiva vest: velik košarkarski talent dočakal le 33 let

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.