Šport
41 ogledov

Ibraimi: "Videl sem, da je tam nekaj 'fraj'"

Maribor Anže Petkovšek
Makedonski reprezentant, ki je imel pred tekmo zdravstvene težave, je bil strelec zadetka, ki je Mariborčane spravil na prag senzacije. Po njegovi mojstrovini v 50. minuti so bili vijoličasti blizu tega, da bi postali prva ekipa, ki bi v letošnji sezoni premagala Chelsea.

"Analizirali smo tekmo na Stamford Bridgu in videli smo, da rezultat 6:0 ni bil realen. Oni so zabili iz vsake priložnosti. A nogomet je včasih tak: kolikor vložiš vanj, toliko ti tudi vrne. Danes smo dali vse od sebe in dosegli smo rezultat 1:1, ki se mi zdi realen," je po tekmi dejal Agim Ibraimi, ki je po petih minutah drugega polčasa z lepo odmerjenim strelom v desni zgornji kot gola Petra Čecha Maribor popeljal v vodstvo proti Chelseaju

"To vadimo na treningu skoraj vsak dan. Ko se pogovarjamo z našimi vratarji, pogosto povedo, da gredo nekateri vrhunski vratarji pred strelom vedno iz gola za dva ali tri metre in da zato ni treba, da je udarec s takšne oddaljenosti močan, treba je le dobro meriti. Vratarja sem videl s kotičkom oči in videl, da je tam nekaj 'fraj' in to je to," je opisal akcijo, po kateri je Ljudski vrt zajela evforija in po kateri se je na semaforju zasvetil izid 1:0.

"Hočeš biti pravi car"

Ibraimi pred srečanjem ni bil popolnoma zdrav in po 60 minutah je želel zapustiti zelenico, ker je čutil, da mu zmanjkuje moči. "Dobil sem nekaj vitaminov in podobne zadeve pred tekmo. Toda najbolj pomembno je bilo, da so me soigralci motivirali in mi rekli, da moram stisniti zobe. Smo dobra klapa, pravi kolektiv, in moral sem se potruditi za ekipo, se odzvati. Že sem hotel odkorakati proti klopi, ko so mi rekli: 'Kam greš? Zdrži še malo!'," je dejal v Tetovu rojeni makedonski reprezentant.

Mariborska desetica je bila najboljši člen vijoličaste ekipe že na Stamford Bridgu, v odličnem vzdušju pod Kalvarijo pa je Ibraimi ponovno pokazal, da se lahko kosa s slovitimi nasprotniki na pomembni tekmi. "Med tekmo ne razmišljaš o tem, proti komu igraš in o vzdušju. Med tekmo si 'not', si v filmu, ne slišiš veliko. Skušaš biti osredotočen, nočeš se izgubiti. Ko pride takšna tekma, hočeš biti pravi car, da lahko z dvignjeno glavo prideš domov."

Vse točke v Evropi bi dal za naslov

Ibraimijev zadetek je v 73. minuti izničil Nemanja Matić, ki je zadel po kotu Chelseaja. Ofenzivni vezist je obžaloval takšen razplet, Maribor je namreč na enak način prejel tudi odločilni zadetek proti Domžalam v 16. kolu Prve lige TS. "Žal mi je zaradi trenerja in vseh ostalih, ki delajo z njim. Natančno nam razdelajo naloge, kdo mora stati kje, kdo mora držati koga, a na koncu je vedno nekdo sam. Ne razumem, zakaj. To moramo igralci razčistiti med sabo. Vsak mora držati svojega in ko pade gol, se mora takoj vedeti - ti si kriv in to je to. To se mi zdi najboljši način. Kdaj bomo prišli do tega, pa bomo videli."

Maribor je v letošnjem državnem prvenstvu zabeležil že štiri poraze in je trenutno šele na četrtem mestu. Dobra predstava proti Chelseaju bi utegnila pomeniti dodaten zagon za boje na domačih zelenicah.

maribor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Ta tekma nam je gotovo dala dodaten motiv tudi za domačo ligo. Takšen pristop, kot smo ga imeli danes, moramo imeti tudi ta konec tedna (proti Krki, op. a.). Prvenstvo je naša prioriteta, od naše lige živimo. Domžale imajo že devet točk prednosti in če se ne bomo zbrali, ne bo dobro. Seveda je lepo, da igramo dobro v Ligi prvakov, vendar pa bi dal vse osvojene točke v Evropi v zameno za to, da bi bili ponovno prvaki. To je pomembno. Brez slovenske lige ni Lige prvakov. Res je denar iz Evrope pomemben za proračun kluba, toda igralci živimo od prvenstva," je pojasnil Ibraimi.

V Zagrebu zavist

Ibraimijev bratranec in od nedavnega soigralec v reprezentanci, Arijan Ademi, je član zagrebškega Dinama, ki se že drugo leto zapored ni uspel prebiti v Ligo prvakov, kljub velikemu finančnemu vložku. "Gledajo nas malce zavistno," je z nasmehom na obrazu dejal nekdanji igralec ljubljanske Olimpije, ki je tako tudi na tekočem z dogajanjem v taboru zagrebških modrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.