Šport
27 ogledov

IIHF onemogočila sodelovanje Medveščaka in Olimpije

Telemach Olimpija Medveščak liga Ebel Bežigrad stadion Ice Fever Ankerst D'Alvis Anže Petkovšek
Krovna evropska hokejska organizacija je prižgala rdečo luč za sodelovanje med zagrebškim Medveščakom in ljubljansko Olimpijo.

Krovna hokejska zveza IIHF ne bo dovolila prostega prehoda igralcev med zagrebškim Medveščakom in ljubljansko Telemach Olimpijo. Kot so danes sporočili iz ljubljanskega kluba, edinega slovenskega člana lige Ebel, je IIHF prižgala rdečo luč za morebitne prihode igralcev zagrebškega kluba, ki bo v prihajajoči sezoni igral v ruski ligi KHL.

Odvečnih ne bo v Ljubljano

V ljubljanskem in zagrebškem klubu so možnost menjave igralcev oziroma selitve iz enega v drug klub predvideli kot rešitev za kadrovsko pomanjkanje slovenskih prvakov, ki šele počasi sestavljajo ekipo za novo sezono, ter večjih potreb zagrebškega kluba v precej močnejšem tekmovanju, kot je liga Ebel. Medveščak bo namreč za nastope v napornem tekmovanju KHL potreboval več igralcev, po tej zamisli pa naj bi tisti, na katere Zagrebčani v določenem obdobju ne bi računali, začasno prišli igrat za Olimpijo.

Okrepitve počasi prihajajo

Po odločitvi IIHF se bo moral ljubljanski klub, tako kot doslej, zanašati le na svoje moči. Potem ko so v začetku meseca zmaji priprave začeli le s 15 igralci, se njihove vrste počasi le širijo. Ta teden bo na preizkušnjo prišel kanadski Slovenec Jake Laplante, novinec v moštvu je tudi 25-letni napadalec Scott Howes. Kanadčan je z ljubljansko ekipo podpisal pogodbo za eno sezono. Že pred tem je pogodbo sklenil še njegov rojak Jeff Ulmer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.