Šport
104 ogledov

"Imam še veliko rezerv"

Primož Roglič EPA
Primož Roglič je postal tretji Slovenec z zmago na Giru in prvi, ki mu je uspelo zmagati v kronometru. S tem je presenetil sebe in druge, saj se v preteklosti vožnji na čas ni posvečal.

"Ponosen sem, da mi je uspelo zmagati. Proga je bila kar po mojem okusu, polna vzponov, spustov, ovinkov. Imel sem tudi srečo z vremenom, v času moje vožnje je bilo le nekaj kapljic, na koncu pa je kar močno deževalo. Nisem sicer kaj posebno tvegal, predvsem v drugem delu pa so me noge kar nesle. Zmaga je neka nova izkušnja, a za veselje in proslavljanje ne bo časa. Čaka me še veliko dela pri pomoči Stevnu Kruijswijku, kateremu gre odlično, saj je na četrtem mestu v skupnem seštevku, njegov cilj pa je, da se prebije med najboljše tri," je po velikem zmagoslavju dejal Primož Roglič.

Mnogi so nestrpno pričakovali prve gorske etape, za katere je bil Roglič doslej specialist, a v njih ni beležil dobrih rezultatov, mnogi so to pripisovali poškodbam po padcu, a Zasavec je to demantiral: "Res je, da me kolk še boli, ampak ni nič resnega, pri kolesarjenju me to ne moti. Moja naloga je pomoč Stevnu in v prejšnjih etapah nisem imel prave možnosti. Mogoče v soboto, a pred vzponom nisem imel dobrega položaja, zato sem ostal zadaj. V vseh etapah poskušam dati vse od sebe, toda na prvem mestu je pomoč moštvenemu kolegu. Tako bo tudi naprej, težko pa komentiram, kaj bi bilo, če bi bilo," svojo glavno nalogo spet izpostavlja 26-letni Kisovčan.

Kot pravi sam, v prejšnjih etapah ni varčeval z močmi, zato to ni razlog, da je kronometer končal na prvem mestu. In to v disciplini, v kateri do zdaj ni prevozil več kot 18 kilometrov. Prav zaradi dolžine proge, ta je bila dolga 40,6 kilometra, je njegova zmaga še večje presenečenje.

Primož Roglič | Avtor: EPA EPA
"Pozna se mi, da sem pred sezono vožnji na čas posvetil nekoliko več časa kot v preteklosti. A imam še veliko, veliko rezerv. Videl sem, da sem v tej disciplini lahko dober, veselim se že naslednjih preizkušenj. Dejstvo je, da sem bil danes mnogo bolj samozavesten, tako na startu kot na sami progi. In če dodam še tisti kanček sreče, ki ga v prejšnjih etapah, predvsem v prologu in etapi, ko sem padel, nisem imel, potem vemo, zakaj sem zmagal," meni kolesar ekipe LottoNL Jumbo, ki je imela v uri resnice veliko kolesarjev pri vrhu, zelo dobro pa je nalogo opravil tudi Kruijswijk: "Nimamo nobene ekipne skrivnosti. Za opremo ne vem, ampak ni videti, da bi bila kaj drugačna od drugih."

Nekdanji kolesar Adrie Mobila bo letos nastopil tudi na olimpijskih igrah. Zaenkrat je v načrtu le nastop na cestni preizkušnji, a želel bi si nastopiti tudi v kronometru. "Ni moja naloga, da odločam, kako in kaj. Dobil sem veselje za kronometer in si želim nastopiti tako na olimpijskih igrah kot na svetovnem prvenstvu. A tem se morajo odločati drugi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.