Šport
47 ogledov

Iva Majoli se je vrnila med aktivne tenisače

Iva Majoli, zmaga French Open 1997 Profimedias
Najboljša hrvaška tenisačica vseh časov Iva Majoli, ki je leta 1997 zmagala francosko odprto prvenstvo Roland Garros, je včeraj po enajstih letih spet zaigrala na touru WTA. Po ugibanjih medijev naj bi bil razlog za povratek slabo finančno stanje Hrvatice.

Hrvaška tenisačica Iva Majoli se je po enajstih letil pavze vrnila v aktivni tenis. 38-letnica je na turnirju parov v Moskvi nastopila z Rusinjo Anastasijo Buhanko in prvi dvoboj izbugila proti Kanadčanki Gabrieli Dabrowski in Romunki Ioni Raluci Olaru s 6:1 in 6:4.

Ob nastopu Majolijeve, ki je leta 1997 osvojila prestižno francosko odprto prvenstvo Roland Garros, so se v hrvaških medijih pojavila ugibanja o razlogu za vrnitev tenisačice iz športnega pokoja.
Večernji list je tako za objasnila poskušal kontaktirati Majolijevo, ki pa tudi po tekmi v Moskvi ni dala izjav. Medtem ko so drugi mediji ugibali, da se je Majolijeva vrnila zaradi visokih dolgov, Večernji list to zanika, saj je za nastop na moskovskem turnirju prejela 20.000 dolarjev, ki nikakor ne bi pokrili dolgov.

Dolgovi v višini 2,62 milijona evrov

Leta 2013 se je v tenis vrnila nasprotnicea Majolijeve na French Open Martina Hingis, ki si je prav tako vzela pavzo od tenisa, a le šest let. Hrvatica je od Hingisove starejša še tri leta, a je na turnirjih veteranov dokazala, da je še vedno v odlični formi. Vprašanje pa je, ali bo Majolijeva po porazu v Moskvi nadaljevala športno pot.

Pred nekaj časa je v javnost prišla novica, da je najboljša hrvaška tenisačica vseh časov hudo zadolžila. Okoli 20 miljonov kun (2,62 milijona evrov) naj bi Majolijeva dolgovala bankam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.