Šport
54 ogledov

Iz elite med četrtoligaše

premier league swansea manchester united michu Reuters
Pred božičem je doživela epilog zgodba španskega nogometnega napadalca Miguela Pereza Coste, bolj znanega z vzdevkom Michu. Gre za klavrn konec pravljice, ki se je zaradi poškodb spremenila v moro.

Zdaj 29-letni napadalni vezist oziroma napadalec je nogometno kariero začel v vrstah domačega kraljevega kluba iz Asturije Reala Ovieda, nato je bil član Celte in Raya Vallecana, preden se je julija 2012 preselil na Otok v valižanski klub Swansea City, kjer se je njegova kariera dobesedno razcvetela. Ob koncu sezone 2012/13, v kateri so Valižani prvič osvojili angleški ligaški pokal, je bil Michu razglašen za najboljšega nogometaša kluba. Skupno je zabil 22 golov, 18 od tega v angleškem prvenstvu.

Zanimanje zanj so pokazali veliki angleški klubi, tudi Arsenal, vmes je dočakal tudi edini vpoklic v špansko reprezentanco v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo oktobra 2013 proti Belorusiji. Kljub zanimanju je ostal v Swanseaju, kjer pa je v sezoni 2013/14 njegova zvezda začela bledeti.

Sedemnajstega julija 2014 je sledila selitev na Apeninski polotok k Napoliju, kot posojeni igralec z možnostjo odkupa, kjer pa zaradi nadaljevanja težav s poškodbami ni igral, zbral je le tri nastope brez zadetka. Italijani se niso odločili za odkup, po enem letu se je tako vrnil v valižanski klub, kjer pa je ostal na stranskem tiru, vse do novembrske prekinitve pogodbe.

Španec se je tako lahko vrnil domov v Španijo, kjer se je pridružil amaterskemu klubu španske četrte lige Langreu, ki ga vodi njegov brat Hernan Perez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.