Šport > Nogomet
11 ogledov

Brez pravljice: petarda Swanseaja za prvi pokal

miguel michu
1/21
EPA
Pravljico četrtoligaša Bradford Cityja je v finalu ligaškega pokala grobo končal neusmiljeni Swansea City. Valižani so po izjemni predstavi povsem potolkli nasprotnike in jih z Wembleyja domov poslali s petardo (5:0). To je prvi večji naslov za velški klub, ki je lani slavil sto let obstoja. Z zmago v pokalu si je Swansea priigral tudi nastop v Evropski ligi.

Premierligaš Swansea City je v finalu ligaškega pokala rutinsko opravil delo proti hitu letošnjega tekmovanja Bradford Cityju, ki je na Wembley prišel po zmagah nad prvoligašema Arsenalom in Astonom Villo.

Swansea, ki s svojim "barcelonskim" načinom igre že nekaj časa navdušuje privržence nogometa na Otoku, je brezsrčno končal pravljico četrtoligašev, ki jih je v hramu angleškega nogometa spremljala izjemno glasna armada navijačev.

Dva gola sta za ekipo trenerja Michaela Laudrupa, v naslednji sezoni enega glavnih kandidatov za prevzem Real Madrida, zabila Nathan Dyer in Jonathan De Guzman, enega pa je prispeval najboljši strelec sicer močno špansko obarvane ekipe Miguel Michu.

Enosmerni promet od začetka do konca

Bradford je po več kot pol stoletja kot prvi četrtoligaš odigral finalno tekmo pokala na Wembleyju, kjer pa so imeli njihovi navijači, ki so sicer prepevali tudi pri 0:5, malo razlogov za veselje. Za nameček je Bradford po zaostanku z 0:3 ostal še brez vratarja Matta Duka, ki je v 56. minuti podrl De Guzmana za izključitev in enajstmetrovko.

Nizozemec je po krajšem prerekanju s soigralcem Dyerjem dobil žogo in brezhibno zadel, stvari pa so se za nižjeligaše še dodatno poslabšale v zadnjih minutah, ko je De Guzman zabil za petardo. Bradford golu Swanseaja v finalu praktično ni resneje zapretil.

Ligaški pokal (Capital One Cup), stadion Wembley, finale:

Bradford City : Swansea City 0:5 (0:2)
Dyer (16, 48), Michu (40), De Guzman (59/11-m, 90)
RK: Duke (56/Bradford)

Prvi postavi

Bradford City: Duke; Darby, McArdle, McHugh, Good; Thompson, Doyle, Jones, Atkinson; Hanson, Wells.

Swansea City: Tremmel; Rangel, Sung Yeung, Williams; Davies, Britton, De Guzman, Routledge, Dyer; Pablo, Michu.

Sodnik: Kevin Friend.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.