Šport
21 ogledov

Japonska in J. Koreja bi igrali z Risi

slovenija hokej reprezentanca sp ostrava EPA
Slovenska hokejska reprezentanca ima pred prvenstvom divizije I, ki bo potekalo med 23. in 29. aprilom na Poljskem, že dogovorjena dva pripravljalna turnirja. Prvega novembra v Katovicah in drugega februarja v Linzu.

V sezoni 2015/16 so predvideni štirje reprezentančni premori, vendar bo slovenska hokejska reprezentanca, ki je po odstopu Matjaža Kopitarja brez selektorja, izkoristila dva, da bo sodelovala na mednarodnih turnirjih. Na začetku novembra bodo Risi odpotovali v Katovice, kjer se bodo poleg domače reprezentance pomerili še z Avstrijo in Južno Korejo.

Decembra Slovenija ne bo nastopila na nobenem turnirju, februarja pa jih čaka gostovanje v Avstriji v Linzu, kjer bodo nastopile še Avstrija, Francija in Slovaška. Znana sta tudi že dva tekmeca pred odhodom na svetovno prvenstvo. Japonska in Južna Koreja sta izrazili željo, da bi se pred odhodom na tekmovanje pomerili prav proti Risom v Sloveniji.

Vodstvo Hokejske zveze Slovenije se tudi dogovarja, da bi podpisali sporazum med Slovenijo, Belorusijo, Latvijo in Francijo, ki bi določal, da med letoma 2017 in 2020 vsaka država v novembru organizira en turnir, na katerem bodo nastopile omenjene reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.