Šport
29 ogledov

''Jaz tega ne morem, Schumacher pa je''

hamilton schumacher EPA
Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton je pred začetkom dirkaškega konca tedna v Austinu gostoval v pogovorni oddaji The Ellen Show.

Karavana elitnega dirkaškega športa se je preselila onkrat Atlantika, kjer bo v nedeljo na sporedu 18. dirka letošnje sezone.

Lewis Hamilton, ki je v Austinu nameraval bojkotirati medijske obveznosti, je v sredo gostoval v pogovorni oddaji The Ellen Show, kjer je razkril podrobnost iz časov, ko je v Mercedesovem dirkalniku sedel Michael Schumacher.

Dirka formule 1 v povprečju traja približno dve uri in nemalokrat se zgodi, da morajo dirkači med dirkanjem opraviti malo potrebo. ''Lulali naj bi v kombinezon, vendar jaz tega ne morem,'' je razkril trikratni svetovni prvak in dodal, da njegov predhodnik v nemški ekipi, znan tudi kot najuspešnejši dirkač vseh časov, s tem ni imel nobenih težav.

''Jaz nisem še nikoli, drugi dirkači pa so. Včasih je za ekipo vozil Michael Schumacher. Ne vem, če ste slišali zanj, a gre za legendarnega dirkača. Mehaniki so mi povedali, da je lulal vedno, ko je sedel v dirkalnik,'' je razkril dirkač Mercedesa.

Hamilton je med drugim spregovoril o karakteristikah dirkalnika formule 1, proračunu elitnega dirkaškega športa, postankih v boksu, teži dirkačev in zasebnem življenju. 

Komentarjev 3
  • blueone 20:32 20.oktober 2016.

    Vsi vejo, za Ferrarija vsak ve...

  • indigokid 14:26 20.oktober 2016.

    Janez, v USA je F1 nepoznana disciplina, oni imajo čisto svoje avtomobilske dirke in dirkače... F1 svet je še bolj redko poseljen kot npr. svet smučarskih skokov ... v USA komaj kdo ve, da to obstaja ...

  • Janez_53 14:00 20.oktober 2016.

    Tale mulc si pa veliko privošči! Njegov omalovažujoč stavek "Ne vem, če ste slišali za Schumacherja..." je izpadel precej butasto!