Šport
26 ogledov

Jeter v pokoj ob ovacijah tisočih

Derek Jeter NY Jenkies Boston Red Sox EPA
Derek Jeter, ikona in kapetan newyorškega baseballskega moštva MLB New York Jankees, je po tednu dni proslav v nedeljo odigral še zadnjo tekmo kariere proti večnim tekmecem Boston Red Sox, jenkiji pa so tekmo dobili z 9:5.

Ko je 40-letni Derek Jeter odhajal z igrišča, ga je na tisoče navijačev Bostona pospremilo z gromskimi ovacijami. "Gre za konec ere," je že pred tekmo dejal trener New Yorka Joe Girardi, nekdaj Jeterjev soigralec pri jenkijih.

Jeter je v severnoameriški baseballski ligi MLB pustil globoke sledi, petkrat je bil zmagovalec velikega finala lige MLB, tako imenovanega world series, po dolgih 20 letih pa je končal profesionalno kariero s 3465 udarci, kar je šesti najboljši dosežek v zgodovini MLB.

Osvojil obe prestižni posamični nagradi

Lani je podpisal 12 milijonov dolarjev vredno enoletno pogodbo z New Yorkom in kmalu napovedal, da bo sezona 2014 njegova zadnja.

V svoji dolgoletni karieri je poleg petih zmagoslavij v velikem finalu lige še 14-krat zaigral na tekmi zvezd v ligi MLB, leta 2000 pa je osvojil obe najbolj prestižni posamični nagradi v baseballu: izbran je bil za najbolj koristnega igralca MLB, hkrati pa je prejel prestižno nagrado Babe Ruth.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.