Šport
40 ogledov

Jordan: Bil mi je kot drugi oče

michael jordan dean smith Reuters
Košarkarski svet žaluje ob smrti 83-letnega Deana Smitha, nekdanjega trenerja Severne Karoline, ki je odigral pomembno vlogo v karieri Michaela Jordana.

V 84. letu starosti je preminil košarkarski trener Dean Smith, ki je v svoji dolgoletni karieri nanizal skoraj 900 zmag in dva naslova v študentski ligi NCAA. Leta 1976 je ameriško reprezentanco vodil do zlate kolajne na olimpijskah igrah v Montrealu.

Smith je bil najbolj znan kot mentor legendarnega Michaela Jordana, najboljšega košarkarja vseh časov, ki je pred vstopom v NBA igral za Severno Karolino. Poleg Jordana so se pod njegovim vodstvom kalili še James Worthy, Sam Perkins, Antawn Jamison, Vince Carter in Rasheed Wallace.

''Razen mojih staršev nihče ni imel večjega vpliva na moje življenje kot trener Smith. Bil je več kot trener - mentor, učitelj, drugi oče. Vedno je bil tam, ko sem ga potreboval, in zato sem ga imel rad. Medtem ko me je učil o košarki, me je učil o življenju. Moje misli gredo ženi Linnei in otrokom. Izgubili smo velikega moža, ki je imel velik vpliv na igralce, osebje in celotno UNC družino,'' je zapisal MJ.

 

 

Pismo, ki je spremenilo košarkarsko zgodovino:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.