Šport
2673 ogledov

Kakšna tragedija! Prvič je boksal kot profesionalec, dvoboja ni preživel

Boksarske rokavice Shutterstock
Britanska boksarska javnost je v šoku.

Ljubitelji boksa, ki jih na Otoku res ni malo, ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo 29-letnemu boksarju Sherifu Lawalu (srednje kategorije) v dvorani Harrow Leisure Centre. Potem ko se je sploh prvič v ringu boril kot boksarski profesionalec, je doživel nokavt, po katerem se ni več pobral. V ring je nemudoma prihtel zdravnik, ki je boksarju nudil reanimacijo, ta je trajala 10-15 minut, poročajo britanski mediji, nato pa so Lawala z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

Toda udarec je bil tako hud, da je boksar kasneje v bolnišnici umrl. Pomagala ni niti hitra zdravniška pomoč. Po njegovi smrti so vse ostale dvoboje v Harrowu odpovedali.

Britanska boksarska zveza je izrazila sožalje boksarjevi družini. "Vse misli vpletenih v boks so z njegovo družino v teh težkih trenutkih," so zapisali. 

29-letnik iz Londona je tako tragično debitiral v svetu profesionalnega boksa, zanj pa so bili usodni udarci Portugalca Malama Varele (predvsem zadnji udarec v sence, po katerem se je Lawal zgrudil na tla).

Tragedija se je dotaknila tudi najboljšega britanskega boksarja ta hip Tysona Furyja, ki se je odzval s čustvenim zapisom. "Naj počiva v miru. Ko vstopiš v ring, si plačan za nevarnost. Tam smo, da si prizadajamo škodo, tako da udarjamo drug drugega v glavo in telo in na žalost se takšne stvari dogajajo zdaj in spet," je zapisal Fury. 

Britanski mediji sicer poročajo, da naj bi bil za Sherifa usoden zastoj srca. 

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • dare326 23:50 14.maj 2024.

    Zastoj srca? Mogoče je bila to posledica cepljenja? Vedno več športnikov, popolnoma zdravih, premine zaradi zastoja srca. Pfizer priznava negativne posledice cepljenja.

  • Kmodri_ 22:09 14.maj 2024.

    Tragedija bi bil, če nekoga, ki ni boksar porinili v ring! Vsak Božidar se zaveda, da je lahko udarec usoden!