Šport
2832 ogledov

Kazen za ruskega telovadca zaradi vojaškega simbola Z

Ivan Kuljak Reševalni pas/Twitter
Kontroverzna poteza ruskega telovadca je izzvala burne odzive.

Ruski telovadec Ivan Kuljak leto dni ne bo smel nastopati, kjer je marca na tekmi svetovnega pokala v Dohi na podelitvi odličij nosil znak Z, ki so ga ruske sile na svojih vozilih uporabljale ob svoji vojaški agresiji na Ukrajino, so sporočili z Mednarodne gimnastične zveze.

Ivan Kuljak Svet se zgraža Šport Šokantna poteza Rusa vpričo ukrajinskega kolega

Večina mednarodnih športnih zvez se je po agresiji Rusije odločila, da s tekmovanj izključi ruske športnike. Med redkimi izjemami je bila Mednarodna gimnastična zveza, Kuljak pa je to grdo zlorabil.

Poteza ob podelitvi kolajn je izzvala buren odziv, še toliko večji, ker je na zmagovalnem odru stal skupaj z zmagovalcem, Ukrajincem Ilijo Kovtunom.

Disciplinska komisija Mednarodne gimnastične zveze je sporočila, da je Kuljak s svojim ravnanjem kršil pravila. "Gospod Kuljak za leto dni ne sme nastopiti na nobenem tekmovanju, ki ga prireja katera koli članica Mednarodne gimnastične zveze," so zapisali pri disciplinski komisiji.

Vrniti mora tudi v Dohi osvojeno bronasto odličje in 500 švicarskih frankov denarne nagrade. Za morebitno pritožbo na odločitev ima 21 dni časa.

Tudi Mednarodna gimnastična zveza je kasneje s tekmovanj izključila vse ruske in beloruske športnike.

Ivan Kuljak Šokiral svet Šport Ruski telovadec odločno: "Vedenje Ukrajincev je nesprejemljivo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.