Šport
35 ogledov

Kdo daje največ nogometašev za EP?

wilshere rooney stožice euro 2016 EPA
Največ predstavnikov bo na evropskem prvenstvu imela Premier League.

Na nogometno evropsko prvenstvo v Franciji, ki se bo začelo 10. junija, je prijavljenih 552 igralcev, od tega jih kar 145 igra v angleških klubih. Od klubov bosta največ predstavnikov imela Juventus in Liverpool - po 12. Sicer pa bo skupno 213 klubov iz 35 lig imelo na EP po vsaj enega igralca.

Približno 30 odstotkov igralcev na EP igra v 39 angleških klubih. Ob teh imata svoje predstavnike na EP še valižanska Swansea City in Cardiff City, ki igrata v angleški prvi oziroma drugi ligi.

Tretje mesto na lestvici klubov s največ predstavnikov zaseda Tottenham z 11 predstavniki, sledi pa mu Manchester United z desetimi nogometaši. Po devet igralcev bodo imeli Barcelona, Bayern, Šahtar in Fenerbahce, po osem pa Real Madrid, Basel, Roma, Arsenal in moskovski CSKA.

Ob angleških klubih imajo največ nogometašev na evropskem prvenstvu nemške lige (73), sledijo pa jim še italijanska (70), turška (43), španska (38) in ruska (31) tekmovanja. Anglija je edina reprezentanca, sestavljena iz nogometašev zgolj iz domače lige, Rusi pa imajo enega "tujca", saj Roman Neustadter igra v Schalkeju.

Severna Irska, Wales in Islandija pa v svojih vrstah nimajo niti enega igralca iz domače lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.