Šport
15 ogledov

Kek: "Hvala Bogu za ta poraz"

Kek Vitoria Guimaraes Rijeka Evropska liga EPA
Nekdanji slovenski selektor je bil jezen po porazu svoje ekipe pri zagrebški Lokomotivi (2:1), s katerim se je končal niz 16 zaporednih zmag na uradnih tekmah, obenem pa je začutil olajšanje, ker njegovi nogometaši ne bodo več pod takšnim pritiskom.

Trener Rijeke je bil pričakovano nezadovoljen po gostovanju pri zagrebški Lokomotivi, na katerem je njegovo moštvo klonilo in za vodilnim zagrebškim Dinamom sedaj zaostaja za točko. Iz poraza je Matjaž Kek vendarle izvlekel nekaj pozitivnega, saj konec serije 16 zaporednih zmag na uradnih tekmah pomeni, da njegovi varovanci ne bodo več pod takšnim pritiskom.

"Najprej moram čestitati nogometašem Lokomotive, ki jim želim vse najboljše v nadaljevanju prvenstva," je po porazu (2:1) dejal Kek. "To je bila kvalitetna tekma, v kateri nismo uspeli doseči našega cilja. Hvala Bogu za ta poraz, da je ta serija končana, da ne poslušam več o tem. Nekatere je to očitno preveč obremenjevalo, namesto da bo jim dalo motiv in željo za nadaljevanje," je povedal štajerski strokovnjak na novinarski konferenci po srečanju v šestem kolu hrvaške nogometne lige (HNL).

Sporna izključitev Samardžića

"Preostaja nam, da se čim bolje pripravimo za gostovanje v Tiraspolu. Nekateri nogometaši so precej utrujeni, toda to, kar so pokazali danes, ni bilo dovolj dobro za nivo Rijeke, ki jo želim jaz in jo želimo vsi v klubu," je še dodal Kek, ki je misli že usmeril proti povratni tekmi zadnjega predkola Evropske lige v Moldaviji, kjer bo Rijeka proti Šerifu branila minimalno prednost s Kantride (1:0).

V prvem polčasu srečanja v Zagrebu gledalci niso videli zadetkov, zanimivi končnici pa je botrovala kontroverzna izključitev slovenskega reprezentanta Mirala Samardžića v 69. minuti. Glavni sodnik je njegov start na robu kazenskega prostora okarakteriziral kot prekršek za enajstmetrovko in rdeči karton, z bele točke je bil zanesljiv Damir Šovšić. Rijeka je izenačila pet minut kasneje z golom Adisa Jahovića, v 82. minuti pa je Jozo Špikić, po predložku Šovšića, z glavo nespretno matiral lastnega vratarja in odločil obračun v korist domačih.

"Lokosi" pobegnili z dna

Tolažba za Keka in navijače Rijeke je dejstvo, da v šestem kolu HNL nista slavila niti največja konkurenta moštva z obale Kvarnerskega zaliva. Zagrebški Dinamo je namreč presenetljivo le remiziral z mestnim tekmecem Zagrebom (1:1), splitski Hajduk pa je izgubil pri Osijeku (2:0), kjer je nazadnje slavil pred šestimi leti.

Dinamo ima sedaj 16 točk, eno več od Rijeke ter šest več od Hajduka, ki je na tretjem mestu. Lokomotiva je s svojo drugo zmago pobegnila z dna, v desetčlanski ligi je sedaj na sedmem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.