Šport
38 ogledov

Kim poškodovana, Caroline spet prava

1/8
Žurnal24 main
Caroline Wozniacki, Svetlana Kuznjecova, Vera Zvonarjova in Victoria Azarenka so polfinalistke Montreala. Medtem ko je Wozniackijeva spet v pravi formi, se je Clijstersova teden pred OP ZDA poškodovala.
Brez skrbi, ni dvoma, da bom prišla v New York.
Kim Clijsters

V Cincinnatiju je izpadel Španec Rafael Nadal, v četrtfinalu WTA turnirja v Montrealu pa lanska zmagovalka OP ZDA Belgijka Kim Clijsters. Z 2:6, 6:3 in 6:2 jo je premagala Rusinja Vera Zvonarjova. Slednjo v polfinalu to soboto čaka Belorusinja Victoria Azarenka, prvo pa hitro okrevanje pred zadnjim grand slamom sezone. Clijstersova je drugi del dvoboja odigrala z bolečinami v kolku in bo morala na magnetno resonanco. "Brez skrbi, ni dvoma, da bom prišla v New York. Dandanes številne punce igrajo z manjšimi poškodbami," je resnost poškodbe skušala ovreči Belgijka. "Nerada se predam. Še vedno sem se lahko gibala, močno udarjala žogice. Za poraz ne krivim poškodbe. Zvonarjova me je premagala tudi v Wimbledonu, kjer sem se počutila povsem dobro."

Povsem drugače pa se je četrtfinale Montreala končalo za lansko poraženko finala OP ZDA, Danko Caroline Wozniacki. Če je imela najstnica v osmini finala veliko težav, pa je ta petek ekspresno s 6:3 in 6:2 odpravila Italijanko Francesco Schiavone, sicer zmagovalko letošnjega Roland Garrosa. Dober teden pred začetkom zadnjega grand slama se tako Wozniackijevi smeji: sama je spet v pravi formi, Clijstersova in Venus Williams imata težave, turnir pa bosta izpustili Serena Williams in Justine Henin. "Nekaj posebnega bo, ko bom prva nosilka grand slama. A sama bi raje zmagala vse dvoboje. To bo moj cilj." Pred tem jo čakata še eden ali dva dvoboja v Montrealu – njena polfinalna nasprotnica bo Rusinja Svetlana Kuznjecova.

WTA, Montreal (četrtfinale):

Victoria Azarenka (Blr,10) : Marion Bartoli (Fra,17) 6:2, 7:6 (6)
Caroline Wozniacki (Bel,2) : Francesca Schiavone (Ita,6) 6:3, 6:2
Vera Zvonarjova (Rus,8) : Kim Clijsters (Bel,5) 2:6, 6:3, 6:2
Svetlana Kuznjecova (Rus,11) : Ženg Jie (Kit) 6:1, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.