Šport
50 ogledov

King zadel za zmago Kingsov, podaja Kopitarja

Kopitar Williams Philadelphia Flyers Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Los Angeles Kings so na gostovanju premagali Philadelphia Flyers (3:2). Anže Kopitar je v osemnajstih minutah igre za tretjo zaporedno zmago gostov prispeval podajo pri drugem zadetku na tekmi Justina Williamsa.


Dwight King
 je tekmo v korist Los Angeles Kings odločil v 11. minuti zadnje tretjine, potem ko jih je Jeff Carter proti Philadelphia Flyers povedel v vodstvo z 1:0 v drugi minuti druge tretjine. Za 2:0 je po podaji Anžeta Kopitarja zadel Justin Williams.

Matt Read in Jakub Voráček sta v zadnji tretjini poskrbela za napet zaključek, v katerem je King prinesel zmago gostom, ko je ugnal vratarja Raya Emeryja (38 obramb). Jonathan Quick je na drugi strani zaustavil 30 strelov domačih.

"Skupaj smo prestali že veliko"

Kingov zmagoviti zadetek je dobrih devet minut pred koncem prekinil niz petih tekem nepremagljivosti domačih Letalcev, medtem ko je LA dobil tretji zaporedni obračun in skupno slavil že 11. na zadnjih 14 tekmah ter ostal na tretjem mestu v pacifiški diviziji.

"Smo ekipa, ki je skupaj igrala že veliko let, skupaj smo prestali že veliko, zato smo psihično močni," je po tekmi dejal center kalifornijskega moštva Mike Richards. "Lahko se borimo in vrnemo po čem takem," je še povedal o zapravljeni prednosti, ki na koncu ni bila usodna. 

Lecavalier le po čudežu ostal brez gola

Zmagoviti gol je prišel po izgubljeni ploščici Philadelphie, Slava Vojnov je pobegnil po desni strani in prišel v situacijo dva na enega s Kingom, ki je sprejel lepo podajo ruskega reprezentanta in premagal Emeryja s strelom prek njegove roke s palico.

Carter je prvi gol tekme zabil po slabih dveh minutah igre v drugi tretjini, ko je lepo zadel iz zapestja. Plošček je sicer srečno prišel na njegovo palico po strelu Aleca Martineza, ki se je odbil od branilca Marka Streita in pričakal Carterja za 1:0. Le po čudežu minuto kasneje ni izenačil Vincent Lecavalier, čigar strel se je po praktično praznem golu zapeljal od desne vratnice do prečke in leve vratnice ter ni prišel čez črto srečnega Quicka. 

Žvižgi Carterju in Richardsu

Čeprav se je prižgala sirena, češ da je padel zadetek, sodniki tekme niso prekinili, njihovo odločitev pa je kasneje potrdil počasni posnetek. Williams je na 2:0 povišal, ko je bilo na semaforju le še 2:31 minute – z bekendom je v mrežo pospravil odbitek po obrambi Emeryja, v katerega se je vmešal tudi Kopitar.

Tudi gostje so ostali brez na videz regularnega gola; Martinezu so ga razveljavili zaradi prekrška Carterja nad Kimmom Timonenom tik pred strelom. Kralji so v izvrstni srednji tretjini sicer povsem nadigrali domačine tudi v strelih (20:9). Srečno so domači že po manj kot pol minute zadnje tretjine znižali, ko so Readu pripisali zadetek po odboju ploščice od drsalke Jaka Muzzina.

Voráček je dobrih enajst minut pred koncem rednega dela v mrežo preusmeril še strel Scotta Hartnella za napeto končnico, a se Letalci po tretjem golu Kinga niso več vrnili. Domači navijači so ob vsakem stiku s ploščkom v prvi tretjini žvižgali Carterju in Richardsu – oba sta nekoč branila barve ekipe z vzhodne obale. Oba so v menjavi iz kluba poslali leta 2011, leto kasneje sta se s Kingsi že veselila prvega Stanleyjevega pokala. Letalec je bil nekoč tudi strelec drugega gola Williams. LA je še izboljšal svoj neverjetni izkupiček zmag, ko se je v zadnjo tretjino podal s prednostjo (24-1) ...

Poraz Phoenixa še povečal prednost

Neposredni tekmec kraljev, moštvo Phoenix Coyotes, je izgubilo na gostovanju pri New York Rangers po podaljšku (3:4), tako da imajo Kralji (41 zmag, 88 točk) v pacifiški skupini osem točk naskoka pred Kojoti (34 zmag, 80 točk), do konca pa je še deset tekem. Na lestvici zahodne konference so kralji še vedno na šestem mestu, sedma Minnesota Wild zaostaja tri točke.

V ligi NHL je odmeval poraz Boston Bruins, vodilnega moštva vzhodne konference. Niz 12 zmag hokejistov iz Bostona so prekinili Montreal Canadiens, ki so  na domačem ledu Kosmatincev slavil zmago po kazenskih strelih (3:2). Zmagoviti gol, edinega pri izvajanju kazenskih strelov, je dosegel Aleks Galčenjuk.

Boston je tako ostal brez klubskega rekorda, se je pa z eno iztrženo točko in s 104 točkami vseeno zavihtel na vrh lige, najboljša ekipa zahoda St. Louis Blues zaostaja za eno točko. Mejo 100 točk je presegla tudi ekipa San Jose Sharks (101), ki je sicer izgubila po kazenskih strelih z 1:2 v gosteh pri Calgary Flames. Boston, St. Louis in San Jose so sicer edina tri moštva, ki so si že zagotovila mesta v končnici prvenstva. Vse tudi teoretične možnosti za uvrstitev v končnico pa sta zapravili najslabši ekipi sezone Buffalo Sabres in Edmonton Oilers.

Liga NHL, rezultati:

Philadelphia Flyers : Los Angeles Kings 2:3
Kopitar (Kings) podaja v 18:05 min.

New York Rangers : Phoenix Coyotes 4:3*
Boston Bruins : Montreal Canadiens 1:2**
Tampa Bay Lightning : Ottawa Senators 3:4**
Dallas Stars : Winnipeg Jets 2:1
Calgary Flames : San Jose Sharks 2:1**
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.