Šport > Kolesarstvo
12399 ogledov

Član prve deseterice po padcu končal v reševalnem vozilu

Louis Meintjes Profimedia
Smola nikoli ne počiva.

Primož Roglič se kljub temu, da so mu mnogi že pripisali tretjo zaporedno zmago na Vuelti, otepa prehitro dodeljenega naziva, saj je mnenja, da se lahko na cest zgodi še marsikaj nepredvidljivega. Dokaz za to je dobil tudi v 19. etapi. Kolesarji v glavnni so dobrih 40 kilometrov pred ciljem zmerno lovili ubežnike, ko je na povsem ravnem cestišču prišlo do padca, v njem pa jo je skupil tudi član elitne deseterice na dirki. 

Louis Meintjes (Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux) se je v zadnjih etapah z odličnimi predstavami v gorah prebil na 10. mesto in tako po nekaj sezonah povprečnega kolesarjenja znova začel opozarjati nase, a slabi dve etapi pred koncem se je Vuelta zanj predčasno končala. Po padcu je obležal na asfaltu, zdravniško osebje mu je preventivno nadelo opornico za vrat, kmalu pa je prišla tudi novica o odstopu Južnoafričana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice