Šport > Kolesarstvo
12362 ogledov

Grozljiva nesreča: športni direktor zbil vodilno kolesarko na dirki

Print Screen
Na kolesarski dirki v Franciji je po trčenju z avtomobilom prišlo do padca dveh kolesark.

Grda nesreča je zaznamovala žensko preizkušnjo U19 Championnats de Cyclisme de l'Avenir v Franciji, kjer sta jo zaradi neodgovornega ravnanja voznika spremljevalnega vozila skupili vodilni kolesarki na dirki, Amandine Muller (Grand Est) and Célia Gery (Auvergne-Rhône-Alpes).

Nesreča se je pripetila 31 kilometrov pred koncem slabih 82 km dolge preizkušnje, ko je športni direktor ekipe Auvergne-Rhône-Alpes med pogovorom s svojo varovanko zbil vodilno Müllerjevo. Ta je po udarcu v zadnje kolo treščila ob tla, Geryjeva pa se ji ni uspela izogniti in padla čez njo.

1/4
Print Screen

 

Tekmovalki sta jo kot po čudežu odnesli brez poškodb. Obe sta dirko lahko nadaljevali, na koncu pa je slavila Geryjeva pred Müllerjevo.

Voznika avtomobila je po dirki kritiziral predsednik Združenja profesionalnih kolesarjev (CPA) Adam Hansen. "Neskončno smo lahko hvaležni, da je Amadine padla ne levo in ne na desno stran, saj avtomobil ne bi mogel pravočasno zavirati, kar bi se lahko usodno končalo. Pozorni bomo na to, kako se bo odvijala ta zgodba. Upam pa, da bo športni direktor ne glede na razplet spoznal, da je v napačnih rokah tudi avtomobil lahko orožje," je zapisal Hansen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Pepe007 08:48 16.maj 2024.

    Za moj občutek je v kolesarske dirke najvišjega ranga vključenih mnogo preveč vozil. Ja, to omogoča, da dobi tekmovalec takoj pomoč, če ima tehnične težave, ampak ali je pri drugih športnih aktivnostih, ki trajajo dalj čase tako? Ali bi maratonec ...prikaži več takoj dobil druge copate, če bi mu prvi odpovedali poslušnost? Material, uporabljen v profesionalnem športu, je treba načrtovati tako, da zdrži, ne pa samo, da ima nekaj gramov manj. Slej ko prej bo prišlo do tragedije, ker so stvari na meji.

  • jakec1575 22:46 15.maj 2024.

    prepotenten debil. za 10tekem kazni zanj in izguba prednosti za njegovo tekmovalko.

  • Idioti 18:18 15.maj 2024.

    Ne razumem zakaj lahko voznik komunicira in tala hrano , ko pa še telefonirati ne sme ! Zakaj šef ekipe ne sedi na sovoznikovem sedežu in da ima voznik lahko normalno vozi ! Je še dober , da tale bedak ...prikaži večk ni zapeljal med gledalce , ko 10 sekund ni gledal na cesto !!Škoda da ni bil ovinek , pa da se zagon v kandelaber !