Šport > Kolesarstvo
14889 ogledov

Jan Tratnik udaril po ekipi UAE in Ineosu: "Ni naša odgovornost, da ..."

Jan Tratnik Twitter
Jan Tratnik je bil po tretjem mestu na dirki Clasica Jaen Paraiso Interior nezadovoljen s svojimi tekmeci zaradi pomanjkanja truda pri lovu na ubežnika.

Čeprav je odlično odprl sezono ter drugemu mestu z dirke po Murcii dodal še tretje mesto na spektakularni enodnevni klasiki po makadamskih cestah sredi oljčnih nasadov, Clasici Jaen Paraiso Interior, ni bil kolesar Visme Lease a Bike Jan Tratnik v intervjuju po dirki nič kaj zadovoljen.

Zmaga je namreč pripadla pogumnemu ubežniku Oierju Lazkanu, medtem ko je Slovenec v boju za drugo mesto na koncu zasedel zadnje mesto na stopničkah. Drugo mesto mu je tako za las ušlo, medtem ko je bila zmaga zaradi nesložnosti zasledovalcev že zdavnaj oddana kolesarju ekipe Movistar.

Jan Tratnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Tratnik je tako dal v intervjuju po koncu dirke jasno vedeti, da ni bil zadovoljen s pomanjkanjem prizadevanja v skupini zasledovalcev, ki se je na koncu borila le še za drugo mesto. "UAE in Ineos sta imela po pet kolesarjev med zasledovalci, tako da ni bila odgovornost na naši strani. Oni so naredili napako. Toda ja, tako pač je in s tem se moramo sprijazniti," je bil po dirki nezadovoljen nad ekipama, ki sta poleg Visme Lease a Bike na dirko pripeljali najmočnejši postavi.

Slovenec je prav tako imel še en dober razlog, da je odgovornost za lovljenje ubežnikov prestavil na dve nasprotni ekipi. Kapetan Visme Lease a Bike Wout van Aert je imel namreč težave s predrto zračnico, tako da Tratnik niti ni imel dovoljenja, da bi narekoval tempo v zasledovalni skupini, saj so pri nizozemski ekipi upali, da bi odlični Belgijec vendarle uspel ujeti zasledovalno skupino. "Wout je bil naš ekipni vodja in vsa ekipa se je fokusirala nanj," je Tratnik pojasnil, zakaj Visma Lease a Bike ni sprva aktivno sodelovala pri lovu na ubežnike.

Tratnik in Sepp Kuss sta dobila proste roke šele, ko je postalo jasno, da se Belgijec ne bo uspel priključiti zasledovalcem in se boriti za zmago. S Kussom sta nato napadla in se v skupini štirih kolesarjev odpeljala preostalim zasledovalcem. A Lazkana več nista mogla ujeti. "S Seppom Kussom sva sprva le odgovarjala na napade drugih ekip, ko je Wout utrpel predrto zračnico. Nato sva želela počakati nanj, a nama je prižgal zeleno luč, da ne odnehava, temveč pospešiva tempo. Na koncu sva odvozila dobro dirko in sva lahko zadovoljna. Na žalost tokrat nisva imela sreče," je po tretjem in šestem mestu kolesarjev Visme Lease a Bike zaključil Tratnik.

Tim Wellens | Avtor: Twitter Twitter

Na Tratnikove besede pa se je v svojem intervjuju po koncu dirke nemudoma odzval Tim Wellens, ki je bil na četrtem mestu najbolje uvrščeni kolesar ekipe UAE. "Če bi že v samem začetku v skupini uspešno sodelovali, ko je bil zraven še Wout, bi lahko ujeli Lazkana, toda po dirki je lahko biti pameten. Predrta zračnica Wouta van Aerta je nato zagotovo spremenila potek dirke, toda Visma Lease a Bike je še vedno imela na voljo dva močna kolesarja. Lazkano si je preprosto zaslužil zmagati," je po dirki priznal Wellens, ki se ni strinjal s tem, da odgovornost za neuspel lov leži zgolj na ramenih Ineosa in ekipe UAE.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:18 13.februar 2024.

    V bistvu je veliko napako naredilo vodstvo Jumba, ki je očitno (spet) stavilo na napačnega konja in prepozno odreagiralo...

Sorodne novice