Šport > Kolesarstvo
923 ogledov

Tratnik odličen na enodnevni dirki, zaostal le za zmagovalcem

Jan Tratnik Profimedia
Še en slovenski kolesar se je izkazal na samem začetku sezone.

Slovenski kolesarji so izjemno odprli sezono. Do zmag so že prišli mladi Gal Glivar (UAE Team Emirates Gen Z), ki je v Združenih arabskih emiratih osvojil skupno zmago na Tour of Sharjah, pri tem je dobil tudi kronometer v tretji etapi, Matej Mohorić (Bahrain - Victorious), ki je slavil v drugi etapi dirke po Valenciji, in Matevž Govekar (Bahrain - Victorious), slednji je bil najboljši v drugi etapi dirke po Antalyji. 

Uspehe rojakov je zdaj v svoji prvi dirki v sezoni dopolnil še Jan Tratnik (Visma - Lease a bike). Ta je osvojil drugo mesto na enodnevni dirki po Murcii. Na 198,7 kilometra dolgi preizkušnji je zaostal le za zmagovalcem Avstralcem Benom O'Connorjem. Član moštva Decathlon AG2R La Mondiale ga je prehitel za 58 sekund.

Na 40. izvedbi dirke je tretje mesto osvojil Belgijec Tim Wellens iz UAE Emirates z 59 sekundami zaostanka, četrtovurščeni Poljak Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) je zaostal že 1:27 minute.

Drugi slovenski predstavnik na dirki Domen Novak (UAE Emirates) dirke ni končal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice