Šport > Kolesarstvo
15977 ogledov

Sezona se je komaj začela, pa že nova velika slovenska zmaga!

Matevž Govekar Twitter
Matevžu Govekarju je pripadla druga etapa dirke po Antaliji.

Kolesarska sezona 2024 se je komaj začela, glavna slovenska aduta Primož Roglič in Tadej Pogačar sploh še nista nastopila na nobeni dirki, pa imajo slovenski kolesarski junaki v svoji zbirki že dve zelo odmevni zmagi. Potem ko je kolesar ekipe Bahrain Victorious Matej Mohorič slavil na etapi dirke po Valencii, je tokrat novo zmago vpisal njegov moštveni kolega Matevž Govekar, kateremu je v Turčiji pripadla druga etapa dirke po Antaliji.

Potem ko je prvo etapo dirke končal na 64. mestu z enakim časom kot zmagovalec Timothy Dupont, je na 140 kilometrov dolgi etapi od Demreja do Antalije dobil zaključni sprint za zmago pred Kennethom van Rooyem (Bingoal WB) in Giovannijem Lonardijem (Team Polti Kometa), ki je bil drugi na prvi etapi dirke in je tako prevzel skupno vodstvo.

Za Govekarja, ki se je med profesionalce preselil poleti 2022, ko se je sredi leta pridružil ekipi Bahrain Victorious, je to druga profesionalna zmaga, potem ko je leta 2022 slavil že na etapi dirke po Burgosu. Za Govekarjem je sicer odličen začetek sezone, saj je pred dirko po Antalyji nastopil še na na prvenstvu Al Salam, kjer je zaostal le za rojakom Luko Mezgecem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice