Šport > Kolesarstvo
2344 ogledov

Bomba! Eden najbolj zaželenih kolesarjev naj bi se pridružil Rogliču pri Bori

Giulio Pellizzari Profimedia
Italijanski čudežni deček kolesarstva naj bi se v sezoni 2025 pridružil ekipi Bora-Hansgrohe.

Mladi italijanski kolesar Giulio Pellizzari, ki je tako navdušil v lanski sezoni, ko je med drugim končal dirko po Franciji za mlade kolesarje Tour de l'Avenir na drugem mestu, se bo po sezoni 2024 preselil v najvišji, WorldTour razred kolesarstva.

In po poročilih slovite Gazzette dello Sport naj bi za svojo naslednjo destinacijo izbral ekipo Bora-Hansgrohe, za katero nastopa tudi naš Primož Roglič.

Komaj dvajsetletni Italijan bo letošnjo sezono še preživel pri ekipi Bardiani (polno ime v sezoni 2024: VF Group-Bardiani CSF-Faizanè op. p.), pri kateri bo poizkusil ponoviti predstave iz lanske sezone, ko je tudi dobil etapo na Tour de l'Avenir ter slavil na enodnevni klasiki Giro del Madia Brenta.

Giulio Pellizzari | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako je bil drugi v skupnem seštevku na dirki po Karpatih (kjer je osvojil tudi majico za najboljšega hribolazca in mladega kolesarja) ter šesti na izjemno močni dirki po Turčiji.

Na dirki po Franciji za mlade Tour de l'Avenir pa je v skupnem seštevku zaostal le za Isaacom del Torom, ki medtem že blesti pri ekipi UAE Team Emirates.

Pellizzari upa, da bo po prestopu med najboljše podobno uspešen, po poročilih Gazzette pa naj bi za svojo novo ekipo izbral Boro-Hansgrohe, kjer bo vsaj eno sezono nastopal pod mentorstvom enega najboljših kolesarjev tega tisočletja, Primoža Rogliča, katerega pogodba z nemško ekipo veže vsaj do konca leta 2025.

Vsekakor se tako nadarjen kolesar, kot je Pellizzari, lahko od takšnega šampiona marsikaj nauči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice