Šport > Kolesarstvo
5813 ogledov

Nagovarjal Rogliča, da menja ekipo, zdaj meni, da ga čaka težka naloga

Roglič Profimedia
Legendarni ameriški kolesar je prepričan, da bo imel med favoriti za Tour psihično najtežje delo Roglič, fizično pa Pogačar.

Chris Horner je leta 2013 po hudem boju z Vincenzom Nibalijem osvojil dirko po Španiji. To mu je uspelo malce pred 42. rojstnim dnevom, s tem pa je postal najstarejši zmagovalec ene od tritedenskih dirk. Do lanskega uspeha Seppa Kussa, prav tako se je to zgodilo na Vuelti, je bil tudi zadnji Američan s skupnim uspehom na največjih treh etapnih dirkah.

Horner je še vedno aktiven v kolesarskem svetu preko svojega YouTube kanala, kjer redno analizira dogajanja na dirkah. Julija je na primer Primožu Rogliču svetoval naj prekine pogodbo z Jumbo-Vismo in prestopi v katero od preostalih finančno zmožnih ekip. To se je kasneje po dogajanjih na Vuelti tudi zgodilo, Zasavec se je odločil za moštva Bora-Hansgrohe.

Tokrat se je 52-letni Horner posvetil četverici, ki velja za glavne favorite letošnje dirke po Franciji. V boju z Jonasom Vingegaardom, Remcom Evenepoelom in Tadejem Pogačarjem naj bi imel najtežje delo po Američanovem mnenju prav Roglič: "Na papirju se zdi, da ima Pogačar pred sabo najtežji program," je dejal Horner, ki pa je prepričan, da temu ni tako.

"Na dirki Pariz-Nica se bo Roglič srečal z Evenepoelom, na dirki po Baskiju in kriteriju Dauphiné pa z Vingegaardom. To so pravzaprav njegove edine dirke na urniku, če mu ne bo vsaj enkrat uspelo premagati katerega od njiju, bo na Tour prišel z zelo majhno mero samozavesti. To je psihično zelo težko. Je pa izjemno lepo, če takoj začneš zmagovati za novo ekipo. Osebno mislim, da bo dobil vsaj dve dirki, če ne vseh treh," je izjavil Horner, ki je že v preteklosti ni skrival navdušenja nad Zasavcem.

Chris Horner | Avtor: Print Screen Print Screen

"Evenepoel bo imel precej več možnosti za zmage še preden se bo pomeril z Vingegaardom in Rogličem, saj bo nastopil že na dirki Volta ao Algarve in klasikah."

"Pri Vingegaardu je pritisk lahko manjši, če bo v njegovi ekipi nekaj zmag nanizal Wout van Aert. Na dirkah Gran Camino in Tirreno-Adriatico ne bo preostalih treh, zato si lahko z uspehi tudi sam pribori lepo količino samozavesti."

"Nekomu bo zagotovo spodletelo. Glede fizične težavnosti ima najtežji urnik Pogačar (med drugim bo nastopil tako na Giru kot Touru; op.p.), glede psihične pa Roglič," je za konec sklenil Horner.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice