Šport > Kolesarstvo
5798 ogledov

Velika rivala? Ta fotografija kaže nekaj povsem drugega

Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel Profimedia
Slovenski as je na treningu združil moči s svetovnim prvakom.

Nizozemec Mathieu van der Poel sodi med največje tekmece Tadeja Pogačarja na enodnevnih klasikah, v minuli sezoni je bil tako najboljši na dirkah Milano-San Remo in Pariz-Roubaix, prav tako dva spomenika pa je osvojil tudi Slovenec, ki je vso konkurenco ugnal na dirkah po Flandriji in Lombardiji. Na svetovnem prvenstvu je bil boljši van der Poel, ki je postal svetovni prvak, Pogi je osvojil bronasto kolajno.

A nenehni spopadi na cestah ne vplivajo na prijateljski odnos, ki sta ga šampiona spletla v zadnjih letih. To dokazuje tudi zadnja fotografija, ki jo je na Instagramu objavil Pogačarjev moštveni kolega Švicar Jan Christen. Ta je oba zvezdnika ujel med skupnjim treningom na španskih cestah.

Van der Poela sicer že čez dva tedna čaka nastop na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu, doslej je bil že petkrat svetovni prvak v tej disciplini, Pogačar pa bo tekmovalno sezono odprl v začetku marca na dirki Strade Bianche. To je leta 2021 dobil van der Poel, leto kasneje pa Pogačer.

Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

Tadej Pogačar in Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

Tadej Pogačar, Mathieu van der Poel | Avtor: Epa Epa

Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice