Šport > Kolesarstvo
1969 ogledov

To so kolesarji z najvišjimi plačami, Slovenca na vrhu

Tadej Pogačar Profimedia
Slovenska kolesarska zvezdnika zaslužita največ, tretje mesto si delita Vingegaard in van der Poel.

Pri italijanskem športnem mediju La Gazetta dello Sport so se razpisali o prihodkih najboljše plačanih kolesarjev. Gre le za njihove plače, v vsoto namreč niso všteti sponzorzski vložki in denar, ki ga na primer kolesarjindobijo s startninami na posameznih dirkah.

Italijani so plačo po lestvici UCI najboljšega kolesarja na svetu Tadeja Pogačarja ocenili na 6 milijonov evrov letno. Sledita mu Primož Roglič, ki naj bi imel pri Bora-Hansgrohe 4,5 milijona evrov letne plače, tretji na njihovi lestvici pa je dvakratni zmagovalec Toura Jonas Vingegaard (Visma-Lease A Bike) s štirimi milijoni.

Štiri milijone evrov naj bi prejel tudi svetovni prvak Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck), pol milijona manj pa njegov dolgoletni tekmec Wout van Aert (Visma-Lease A Bike).

Lestvico najboljše plačanih do desetega mesta zaključujejo kolesar moštva Soudal Quick-Step Remco Evenepoel (2,8 milijona), Ineosov Tom Pidcock in Pogačarjev pomočnik pri UAE Adam Yates (oba 2,7) ter še dva kolesarja Ineosa Egan Bernal in Carlos Rodriguez (oba 2,5).

Pogačar ima sicer sklenjene pogodbe še z naslednjimi organizacijami: DMT (kolesarski čevlji), MET (kolesarske čelade), Enervit (prehranski izdelki), Jana (pijača), Plume (tehnološko podjetje) in Slovenska turistična organizacija.

Pogačarjev agent Alex Carera je za Gazzetto izjavil, da bo njegov varovanec v letu 2024 odprl račune na kitajskih socialnih medijih, je pa ob koncu minulega leta zavrnil sodelovanje z enim izmed kitajskih telekomunikacijskih podjetij.  

"V moji karieri ni bil še noben športnik tako privlačen za blagovne znamke. Pogačar je najbolj univerzalen, najbolj vsestranski kolesar, ki ima tudi največji komunikacijski doseg," je dejal Carera.

Komentarjev 1
  • Ender3 20:49 17.januar 2024.

    Zakaj zdravniki ne kolesarijo bi imeli večje koristi od njih..?

Sorodne novice