Šport > Kolesarstvo
11268 ogledov

Bora: Roglič premika meje, podira rekorde

Primož Roglič Profimedia
Roglič se je spoznaval s kolesom za vožnjo na čas znamke Specialized.

Ob koncu minulega leta je Primož Roglič že vadil z novimi moštvenimi kolegi iz ekipe Bora-hansgrohe, a je pri tem zaradi pravil še moral nositi oblačila Jumbo-Visme, saj je uradno do prestopa prišlo šele na prvi dan novega leta. Pri Bori so zdaj tako objavili prve fotografije slovenskega asa v novih barvah, Zasavec je preizkušal opremo za vožnjo na čas.

Olimpijski prvak v kronometru se bo moral tudi na Touru, ki je njegov in moštveni glavni cilj sezone, v tej disciplini pomeriti z najboljšimi tekmeci. Prav v vožnji na čas je sicer lani Jonas Vingegaard strl Tadeja Pogačarja in mu na nekaj več kot 22 kilometrov dolgi trasi nepričakovano odvzel kar 1:38 časa.

Pri Bori so takoj po prihodu Rogliča napovedali več testiranj kolesa in opreme za kronometer. To se je zdaj že zgodilo.

"Roglič premika meje, podira rekorde, vsaka sekunda šteje. Priprave na kronometer so na trening kampu v polnem zamahu," so tako zapisali na uradnem X računu nemškega moštva.

Komentarjev 2
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:42 12.januar 2024.

    Sam imam dva cestna kolesa, starejši je letnik 2010 specialized tarmac,novejši letnik 2018 pa specialized roubaix in lahko povem,da so to ena izmed boljših cestnih koles!!!

Sorodne novice