Šport > Kolesarstvo
2643 ogledov

"Če lahko to komu uspe, je to Tadej"

Tim Wellens Epa
Moštveni kolega slovenskega asa je prepričan, da lahko Pogačarju to leto uspe tudi podvig.

Belgijski kolesar Tim Wellens je lani okrepil moštvo UAE Team Emirates, prva sezona v novem moštvu pa zanj zaradi poškodb ni bila pretirano uspešna. Avgusta je sicer osvojil skupno zmago na Renewi Touru (nekdanja dirka po Beneluxu), kjer je sicer v peti etapi slavil Matej Mohorič. Slovenski kolesar je na koncu zasedel skupno šesto mesto, za Wellensom je zaostal 33 sekund.

Wellens se zdaj nadeja boljše sezone, v njej pa bo opravljal tudi vlogo pomočnika Tadeju Pogačarju. Ta bo v tem letu nastopil tako na Giru kot Touru, na slednjem mu bodo v pomoč tudi takšni asi kot so Adam Yates, Juan Ayuso in João Almeida. S popolno zasedbo pri UAE ciljajo tudi na enega največjih podvigov v kolesarstvu - na skupno zmago Pogačarja na obeh omenjenih tritedenskih dirkah, kot zadnji je dvojček Giro/Tour uspel leta 1998 pokojnemu Marcu Pantaniju.

"Mislim, da je ekipa ravnala zelo pametno, kar se tiče tega izziva, vedo, kaj počnejo. Tega se niso lotili kar tako. Tadej je v zadnjih treh letih dokazal, da je najboljši kolesar na svetu, ni boljšega, ki bi lahko poizkusil doseči dvojček. Če lahko komu to uspe, je to Tadej," je za Cyclingnews izjavil Wellens.

Ta je sicer navdušen nad Slovencem. "Kar me najbolj navdušuje je dejstvo, da vedno z obema nogama čvrsto stoji na tleh. Nima se za boljšega od ostalih, čeprav gre za kolesarja, ki bi resnično lahko imel takšno mnenje, saj je prvi na svetu. Toda ne, ostaja povsem normalen. To, kar vidite na socialnih omrežjih in televiziji, je resnična oseba. Nič ni zaigranega."

"Rad počne to, kar počne, pri tem je zelo igriv. Poleg tega, da je izjemen kolesar, z njim zlahka ustvariš stik, saj je zelo prijazna oseba," je karakter Slovenca opisal Belgijec.

Tim Wellens, Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice