Šport > Kolesarstvo
2073 ogledov

Bivši svetovni prvak po padcu na operacijo

Alejandro Valverde Profimedia
Alejandro Valverde je na nesrečen način sklenil leto 2023.

Za nekdanjega svetovnega prvaka Alejanra Valverdeja se je leto 2023 zaključilo na nesrečen način. Med treningom v okolici Murcie je namreč padel, si zlomil ključnico, v naslednjih dneh pa bo tako moral na operacijo.

Triinštiridesetletni Valverde, ki je svetovni prvak postal leta 2018, na tritedenskih dirkah pa je poleg etapnih zmag zabeležil tudi skupen uspeh na Vuelti, je pred letom sicer sklenil svoje nastope v cestnem kolesarstvu, a se je po nekajmesečni odsotnosti že odločil preiskusiti na dirkah z makedamsko podlago ter v gorskem kolesarstvu. Na svetovnem prvenstvu, kjer je na makadamu sicer slavil Matej Mohorič, je tako osvojil četrto mesto.

Zdaj se je pripravljal na novo sezono gorskega kolesarstva, vendar se bo ta po poškodbi zanj začela s precejšnjim zamikom. Nameraval je sicer nastopiti na začetku februarja, ko bo na sporedu špansko prvenstvo v gorskem kolesarstvu.

 

Komentarjev 1
  • Ender3 18:09 31.december 2023.

    Ključnica, če zlom ni kompliciran ne potrebuje večjega posega. Zgolj dve igli in žična zanka, ki se naredi preko kože..Po 14 dneh pa že obremenjevanje..

Sorodne novice