Šport > Kolesarstvo
3722 ogledov

Vingegaard: Če bom posnemal Pogačarja? Morda pa res ...

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard Profimedia
Danski šampion je spregovoril o svojih tekmecih.

Dvakratni zaporedni zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard je v pogovoru za SpazioCiclismo spregovoril tudi o tekmecih na Touru. Danec se veseli tudi dvoboja z Remcom Evenepoelom, ki naj bi prihodnje leto prvič nastopil na francoski pentlji.

"Komaj čakam na spopad z njim, še zlasti na obeh kronometrih, ki bosta na Touru. V vožnji na čas me je premagal na Vuelti, a takrat nisem bil na svoji običajni ravni. Zanimivo bo videti, kako se bom odrezal v primerjavi z njim, ko bom na 100 odstotkih," je izjavil Vingegaard.

Ta je pred tremi leti še moral priznati premoč Tadeju Pogačarju, v zadnjih dveh pa je Slovenca potisnil na drugo mesto v skupni razvrstitvi.

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

"Tudi če bo Tadej nastopil na Giru, ga smatram za enega svojih največjih tekmecev. Če bom posnemal Pogačarja in nastopil tudi v Italiji? Morda pa res v prihodnosti poizkusim osvojiti dvojček zmag na Giru in Touru. Predvsem je to odvisno od naslednjega Toura in Vuelte. Letos v Španiji nisem bil v top formi, naslednje leto bomo poskušali videti, če lahko ponovim dosežek s Toura. Če da, potem bom preizkusil tudi Giro," je na skupni 'trojček' zmag na vseh tritedenskih dirkah namignil Danec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice