Šport > Kolesarstvo
16341 ogledov

Končno razkrito, kaj je bilo v "čudežnem napitku", ki je Pogačarju rešil zmago

Tadej Pogačar Profimedia
Konec ugibanj, kaj je bilo v napitku, ki je Pogačarja rešil pred krči na poti do tretje zaporedne zmage na dirki po Lombardiji.

V letošnji sezoni je slovenski kolesarski as Tadej Pogačar še tretjič zapored slavil na eni izmed petih velikih dirk, ki so znane kot spomeniki kolesarstva, dirki po Lombardiji. A čeprav se je zmaga na koncu zdela suverena (z 52 sekundami prednosti), je v taboru UAE Team Emirates nekaj časa vladala precejšnja panika, ko so njihovega šampiona na poti k zmagi začeli mučiti krči. Toda Pogačarjevo zmago je na koncu rešila tako preprosta reč, kot je navaden napitek.

"Malce sem začel paničariti. Vedel sem, da si bom na spustu privozil prednost, toda vzpenjati se s krčem bi bilo nemogoče," se je trenutka, ko je vsem slovenskim kolesarskim navdušencem zaledenela kri, spomnil Pogačar v pogovoru z Mattom Stephensom za oddajo Sigma Sports Cafe Ride.

"Prvo ekipno spremljevalno vozilo je imelo prazno zračnico in nisem vedel, če je drugo vozilo že prispelo v ospredje. Po radiu sem spraševal za pomoč, toda nisem verjel, da mi lahko kdo pomaga," se je spomnil kriznih trenutkov, ko je skorajda že obupal nad idejo, da bi ohranil svojo prednost pred skupino z Andreo Bagiolijem, Primožem Rogličem, Aleksandrom Vlasovim, Simonom in Adamom Yatesom ter Carlosom Rodriguezom.

Toda na Pogačarjevo srečo je drugi ekipni avtomobil kmalu ujel svojega kolesarja in zanj imel pripravljeno zdravilo, o katerem se je prelilo že veliko črnila, a do zdaj ni bilo jasno, kaj se je skrivalo v tekočini, ki je Pogačarju čudežno odpravila krče in mu rešila zmago. No, zdaj je jasno.

"Na srečo mi je drugi avto priskočil na pomoč in mi ponudil pijačo zmešano iz kumaričnega soka, soli in kisa. To resnično pomaga," je veliki kolesarski misterij javnosti končno razvozlal Pogačar. "Elektroliti in sol resnično pomagajo. Bil sem nekoliko bolan, zato mi je teklo iz nosa. Na tak način izgubiš več tekočine in lahko dobiš krče zaradi dehidracije. Po navadi namreč ne dobim krčev," je temo krčev in misterioznega napitka končal trikratni zaporedni zmagovalec dirke po Lombardiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice