Šport > Kolesarstvo
1113 ogledov

Takšna je zdaj prihodnost Jonasa in Seppa pri nizozemski ekipi

Vingegaard Epa
Vingegaard pri Visma Lease a Bike do 2028, Kuss do 2027.

Danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard in Američan Sepp Kuss sta podaljšala pogodbi z ekipo Visma Lease a Bike. Sedemindvajsetletni Danec, dvakratni zaporedni zmagovalec dirke po Franciji, bo pri nizozemski zasedbi ostal do konca sezone 2028, Kuss pa do 2027, je ekipa ob predstavitvi moštva v Amsterdamu sporočila na družbenih omrežjih.

Vingegaard, ki za Nizozemce dirka vse od 2019, je v zadnjih letih napravil nekaj velikih korakov naprej. Potem ko je leta 2021 na Touru končal kot drugi za slovenskim asom Tadejem Pogačarjem, je v naslednjih dveh izdajah zanesljivo slavil in svoj status v ekipi dvignil na višjo raven.

Leto 2023 je bilo zanj najuspešnejše doslej, saj je ob vseh uspehih zbral kar 15 od skupno 27 zmag v karieri. Tudi za prihajajočo sezono velja za glavnega favorita na dirki po Franciji, ki se bo začela 29. junija in končala 21. julija.

Kuss na drugi strani velja za enega najbolj zvestih pomočnikov v kolesarski karavani, lani pa je njegov veliki trenutek prišel ob skupni zmagi na španski pentlji. Tam je po dogovorjeni strategiji ekipe v zadnjem tednu za sabo zadržal moštvena kolega takrat Jumbo-Visme, Vingegaarda in Slovenca Primoža Rogliča.

Primož Roglič, Sepp Kuss in Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Kisovčan je po koncu sezone našel novo sredino pri Bora-Hansgrohe, medtem ko Vingegaard in Kuss ostajata pri nizozemski ekipi s spremenjenim imenom in sponzorjem.

Zmagovalca letošnje Vuelte so tako kot Rogliča povezovali z odhodom iz vrst nizozemske zasedbe, a se je 29-letnik iz Duranga naposled odločil za nadaljevanje skupne zgodbe, ki se je začela leta 2018.

Kuss je v karieri dobil devet dirk in 12-krat nastopil na tritedenskih pentljah. Letos je bil del ekipe ob zmagi Rogliča na Giru ter Vingegaarda na Touru. Leta 2024 bo predvidoma dirkal po Franciji in branil zmago na Vuelti.

Zasedba Visma Lease a Bike, za katero bo v prihodnji sezoni dirkal Slovenec Jan Tratnik, je postala prva kolesarska ekipa, ki je v eni sezoni osvojila vse tri tritedenske preizkušnje.

Na lestvici Mednarodne kolesarske zveze je končala na drugem mestu za UAE Team Emirates, ki jo od Slovencev na cesti zastopata Pogačar in Domen Novek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice