Šport > Kolesarstvo
2975 ogledov

Pogačar ima novega trenerja

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar v razgibano leto 2024 tudi z novim trenerjem.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je pred mesecem dni začel delati z novim trenerjem, je 25-letnik razložil na medijskem dnevu svoje ekipe UAE Team Emirates v La Nucii v Španiji. Pod okrilje ga je vzel relativni novinec v trenerskem poslu na najvišji ravni, Španec Javier Sola, s katerim pa se je slovenski as hitro ujel.

Sola vsaj po informacijah znotraj ekipe emiratov velja za povsem drugačne vrste trenerja, ki se drži v ozadju. Letos je v svoji prvi sezoni v moštvu treniral Britanca Adama Yatesa, Italijana Diega Ulissija ter drugega Slovenca pri emiratih Domna Novaka.

Od prejšnjega meseca je še pred večjim izzivom, saj bdi nad prvim kolesarjem sveta in enim najbolj vsestranskih tekmovalcev v karavani. Danes je v San Nucii nad Benidormom tudi Pogačar na kratko predstavil sodelovanje z novim trenerjem.

"Z novim trenerjem je veliko boljša komunikacija, kar se tiče treningov in načrtovanja do Toura, saj imam že sestavljen okviren plan do poletja. Kar se tiče filozofije, pa je vse približno enako," o Solaju pravi Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Sedemintridesetletnik prihaja iz Seville, zamenjal pa je precej bolj medijsko poznanega Iniga San Millana. Bask je po tej sezoni konec oktobra postal vodja razvojnega oddelka pri nogometnem klubu Athletic Bilbao.

San Millan je Pogačarja treniral vse od Slovenčevega prihoda k emiratom leta 2019. Od takrat sta se podpisala pod številne uspehe, San Millan pa še vedno ostaja del ekipe emiratov, a v manjšem obsegu. Tudi novi trener pa ima po informacijah znotraj ekipe popolno zaupanje.

Pohvalil ga je tudi drugi Slovenec v glavni ekipi Novak. Ta bo letos na večini dirk v prvi polovici sezone dirkal ob Pogačarju.

"Zame je najboljši trener, ki sem ga zaenkrat imel. Zelo odziven, zelo profesionalen. Ima svoj, drugačen način treninga, ki mi očitno ustreza. Po številkah od lani do letos sem napredoval, torej smo na pravi poti, da se ujamemo. Zaupam mu, kar je najbolj pomembno. Naredim, kar reče," je dejal 28-letni Novak.

"Mislim, da je to prava odločitev za Tadeja, lahko le še napreduje. Ko kdo v ekipo prinese novo strategijo, gre lahko v obe smeri. Ima pestre treninge, nikoli ni monotono in lažje najdeš motivacijo. Je pa res, da kdorkoli bi treniral Tadeja, bo on dober, lahko pa je samo še boljši. Bomo videli, kaj bo prineslo eno leto," je še o sodelovanju Pogačar-Sola dodal Novak.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar bo sezono 2024 začel 2. marca v Italiji na dirki Strade Bianche, nato pa marca sledita še spomenik Milano-San Remo ter dirka po Kataloniji, proti koncu aprila pa pred premiernim nastopom na dirki po Italiji še spomenik Liege-Bastogne-Liege.

Po koncu Gira sledijo višinske priprave na Tour, po njem pa več počitka in zaključek sezone na kanadskih dirkah, svetovnem prvenstvu v Švici ter lov na četrto zaporedno zmago po Lombardiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice