Šport > Kolesarstvo
4670 ogledov

Rogličeva ekipa v središču škandala! Grozno, kaj naj bi počeli svojemu asu

Cian Uijtdebroeks Profimedia
Pri novi ekipi Primoža Rogliča so zanikali vse obtožbe trpinčenja svojega kolesarja, katere so se pojavile v nizozemskih medijih.

Mladi kolesarski dragulj Cian Uijtdebroeks je prvega decembra enostransko prekinil pogodbo s svojo ekipo Bora-Hsngrohe, čeprav ga za nemško moštvo veže pogodba še za eno leto. Odlični Belgijec je medtem že podpisal štiriletno pogodbo z Jumbo-Vismo, čeprav Nemci vztrajajo, da je Uijtdebroeks še vedno njihov član. Kot kaže, bo o vsem skupaj odločalo sodišče.

Niti sam kolesar, niti njegov agent, zaenkrat še nista javnosti razkrila razlogov za predčasno prekinitev pogodbe, toda po poročanju nizozemskega časopisa AD naj bi se mladi kolesar počutil trpinčenega s strani drugih kolesarjev in delavcev znotraj moštva.

Mnogi viri naj bi za AD potrdili, da naj bi bil Uijtdebroeks neke vrste izobčenec znotraj moštva. Drugi kolesarji in tudi vodilno osebje moštva naj bi ga smatrali za nekakšnega "piflarja" znotraj moštva, poročajo pri nizozemskem časopisu. Ni jim bilo všeč, kako je tehtal vsako zaužito kalorijo, kako ni bil zadovoljen z aerodinamičnostjo kolesa in kolesarske opreme, kako si je zato kupil svoje posebne nogavice.

Po poročilih AD-ja naj bi bil Uijtdebroeks: "preveč fanatičen za ostale člane ekipe. Bil je kot nekdo v srednji šoli, ki se uči in dobi petico, nato pa ga vsi zbadajo zaradi tega. Trpinčili so ga. Med Vuelto so celo ustvarili 'Anti-Cian' skupino na WhatsAppu, kjer so se norčevali iz njega in ga obrekovali. Bilo je zelo otročje. V ekipi se ni počutil domače," so o domnevnem trpinčenju poročali pri AD-ju.

Tudi pri slovitem GCN-u (Global Cycling Network) so potrdili, da so od enega izmed svojih virov slišali, da naj bi v ekipi Bore ustrahovali in trpinčili svojega mladega kolesarja, toda omenjeni vir ni želel dati uradne izjave, prav tako pa ni bil član ekipe tekom Vuelte, ko so zadeve eskalirale.

Na domnevne obtožbe se je medtem že odzval športni direktor Bore-Hangrohe Bernhard Eisel, ki je bil del moštva na Vuelti, ko je Uijtdebroeks navdušil kolesarski svet s svojo uvrstitvijo v prvo deseterico, a je obenem tudi počilo na relaciji kolesar-ekipa. Eisel je kategorično zanikal kakršnakoli namigovanja o trpinčenju znotraj moštva.

"To lahko 100-odstotno zanikam. Nikakor ni bilo nobenega trpinčenja. Še posebej ne z moje strani, ali s strani katerega kolesarja," se je v torek za GCN odzval novi športni direktor našega Primoža Rogliča. Čeprav ni poizkusil zanikati, da je prišlo do trenj med obema najboljšima kolesarjema ekipe, Uijtdebroeksom in Aleksandrom Vlasovim, je vztrajal, da so znotraj ekipe podpirali oba kolesarja.

"On je imel ekipo, ki je pazila nanj, kot je imel takšno ekipo tudi Aleks Vlasov. Z moje strani so opravili odlično delo pri ščitenju Ciana. Zanj smo naredili vse, kar smo lahko. Te trditve preprosto moram zanikati. Tako preprosto je, 100-odstotni ne!" je bil jasen nekdanji odlični avstrijski kolesar.

"Če sem iskren, imam počasi že dovolj te zadeve. Rekel bi celo, da smo se trikratno bolj trudili zanj, kot smo se za Aleksa, kar se tiče vloge kapetana. Če to ni dovolj, potem bo težko. S profesionalnega vidika in podpore, smo ga v tej dirki 100-odstotno podprli. Ne želim dodati ničesar več. Naredili smo, kar smo lahko, in to je to," je temo domnevnega trpinčenja mladega asa zaključil Eisel.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Anja1956 10:57 13.december 2023.

    Vsako trpinčenje mora biti prijavljeno pravočasno in zabeleženo ! Takole podpisati z drugo ekipo in potem nakladati kako je bil šikani v ekipi je bolj privlečeno za lase ! Na sodišču bo Bora dobila zahtevani miljon !

  • smoljo 08:56 13.december 2023.

    O kaksnem asu vi pisete,pubec se bo moral še dokazat v protour ekipi prvo,na dirkah zmagovati ,pol bo prisel med ase,a z trdim delom in fair playem v ekipi....ampak pubec očitno se ima v teh njegovih mladih začetnih letih za ...prikaži več superiodnega....ah hitro bo priletel na trda tla s takim obnašanjem ...

Sorodne novice