Šport > Kolesarstvo
4351 ogledov

Rogličeva ekipa zahteva milijon evrov odškodnine

Uijtdebroeks Profimedia
Kolesarski ekipi Jumbo-Visma in Bora-Hansgrohe sta se zapletli v spor glede prestopa obetavnega belgijskega kolesarja Ciana Uijtdebroeksa.

Jumbo-Visma, nekdanja ekipa Primoža Rogliča, in Bora-Hansgrohe, za katero bo omenjeni slovenski kolesar tekmoval v prihodnjih letih, še vedno nista našli skupnega jezika glede usode mladega belgijskega kolesarja Ciana Uijtdebroeksa (20).

Poročali smo, da naj bi Uijtdebroeks zapustil Boro-Hansgrohe on se pridružil Jumbo-Vismi, ki je njegov prestop tudi uradno potrdila. Kmalu zatem so se oglasili iz nemške ekipe in odločno zatrdill, da Uijtdebroeks ostaja njihov član, saj ga pogodba na Boro-Hansgrohe veže vse do konca leta 2024.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
Ob tem velja omeniti, da sta moštvi pred samo nekaj meseci sklenili odmeven posel s prestopom Primoža Rogliča, trikratnega zmagovalca dirke po Španiji in aktualnega zmagovalca Gira. Kisovčan se je za menjavo klubskih barv odločil pred iztekom pogodbe z Jumbo-Vismo, zaradi česar je bil njegov nekdanji delodajalec upravičen do denarne odškodnine. Ta je znašala tri milijone evrov. Po poročanju WielerFlitsa se je Roglič sam dogovoril za prestop z generalnim direktorjem Jumbo-Visme Richardom Pluggejem, zato Bori-Hansgroge trimilijonske odškodnine ni bilo potrebno plačati iz lastnega žepa. 

Uijtdebroeks se je bržkone nadejal podobnega scenarija, a so se stvari hitro zapletle. Kot smo že omenili, je Bora-Hansgrohe prestop mladega kolesarja zanikala zgolj 88 minut po objavi Jumbo-Visme. Ker je za izvedbo prestopa potrebno soglasje vseh vpletenih strani, usoda 20-letnika za zdaj visi v zraku.

Po zagotovilih menedžerske agencije AEJ Allsports je Uijtdebroeks že 1. decembra prekinil pogodbo z Boro-Hansgrohe o tem obvestil tudi Mednarodno kolesarsko zvezo (Uci). Šef Soudal-Quick Stepa Patrick Lefevere je sicer na omrežju X hitro opozoril, da takšne enostranske odločitve niso v skladu s pravili krovne kolesarske zveze.

Jumbo-Visma je v zameno za Uijtdebroeksa pripravljena plačati nadomestilo v višini kolesarjeve letne plače, vendar pa so to razmeroma velikodušno ponudbo v nemškem taboru zavrnili. 

Po navedbah WielerFlitsa naj bi Bora zahtevala kar milijon evrov odškodnine, kar je približno desetkratnik Uijtdebroeksove plače.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.