Šport > Kolesarstvo
3325 ogledov

Jumbo-Visma jo je zagodla Rogličevim, ti so se takoj oglasili

Cian Uijtdebroeks Profimedia
Primož Roglič naj bi ostal brez pomoči mladega kolesarja.

Bora-Hansgrohe je po prestopu Primoža Rogliča iz Jumbo-Visme čez noč postala ekipa, ki lahko osvaja tudi največje dirke. Zasavec bo tako lahko računal na pomoč številnih odličnih kolesarjev, njegovi novi moštveni kolegi so med drugim tudi Aleksander Vlasov, Jai Hindley, Dani Martinez, Emanuel Buchmann in Lennard Kämna, a je ostal morda brez najbolj nadarjenega med dosedanjimi člani Bore.

Pri Jumbo-Vismi so namreč objavili vest, da se bo nizozemski zasedbi pridružil 20-letni Cian Uijtdebroeks. Če je bil Roglič po Vuelti nezadovoljen z odločitvami pri Jumbo-Vismi, ko so mu ob vodstvu Seppa Kussa prepovedali napad na rdečo majico, je dirko po Španiji nezadovoljen zapustil tudi mladi Belgijec.

Ta je v skupnem seštevku osvojil osmo mesto, a je moštvu zameril, da niso ravnali podobno kot njegova nova ekipa, saj mu je v zadnjih etapah sedmo mesto za nekaj sekund odvzel takratni moštveni kolega Vlasov. Belgijec, ki naj bi mu bil vzornik prav Roglič, je v preteklosti izrazil tudi nezadovoljstvo nad kolesi, ki jo v vožnji na čas uporabljajo pri Bori in iskanjem aerodinamičnega položaja za kronometerske vožnje.

Cian Uijtdebroeks | Avtor: Profimedia Profimedia

Uijtdebroeks si verjetno obeta, da bodo te pomankljivosti pri najmočnejši ekipi na svetu znali odpraviti.

Da nanj pri novem moštvu resno računajo, nakazuje tudi dolžina pogodbe. Uijtdebroeks naj bi pri Visma - Lease a Bike ostal vsaj do konca leta 2027.

Uijtdebroeks je bil že prej na radarju Nizozemcev, spremljali pa so ga vse od mladinskih let, je za spletno stran dejal eden od direktorjev ekipe Merijn Zeeman. Zdaj so izkoristili priložnost, da si zagotovijo mladega Belgijca, potem ko je pri Bora-Hansgrohe konkurenco zaostril Roglič.

Lanski zmagovalec Tour de l'Avenira, nekakšne različice dirke po Franciji za kolesarje mlajše od 23 let, se bo pri ekipi Visma - Lease a Bike učil in dokazoval ob zvezdnikih, kot so Danec Jonas Vingegaard, Belgijec Wout Van Aert, Američan Sepp Kuss in drugih. Član ekipe je tudi Slovenec Jan Tratnik.

"Sem navdušen, ker sem se pridružil ekipi. Gre za preverjeno najboljše moštvo zadnjih sezon, še posebej odlično pa je bilo letos, ko je osvojilo vse tri tritedenske dirke. V čast mi bo dirkati ob Jonasu, Woutu in Seppu. Komaj čakam, da začnem delo v tej zasedbi," je po prestopu dejal Uijtdebroeks.

Komentarjev 1
  • Anja1956 11:29 10.december 2023.

    Po odhodu Rogliča iz TJV, bo sledil zaton te ekipe ! Samo oni še ne vedo tega !

Sorodne novice