Šport > Kolesarstvo
42535 ogledov

Težave v Rogličevi novi ekipi, mladi zvezdnik želi stran

Primož Roglič, Cian Uijtdebroeks Profimedia
Pri Bori ni vse popolnoma rožnato.

Moštvu Bora-hansgrohe je uspel veliki met, saj se ji bo pred naslednjo sezono pridružil slovenski as Primož Roglič. Ta bo z nemško ekipo poizkušal osvojiti francosko pentljo, pri lovljenju glavnega cilja pa naj bi imel izdatno pomoč v že uveljavljenih kolesarjih Bore. A vsaj eden izmed njih si trenutno želi zapustiti moštvo.

Gre za izjemno nadarjenega Ciana Uijtdebroeksa, ki je na zadnji Vuelti pri le dvajsetih letih osvojil skupno osmo mesto. Le za eno pozicijo je tako zaostal za moštvenim kolegom Aleksandrom Vlasovom, prav slednji pa naj bi bil glavni razlog za Belgijčevo nezadovoljstvo, saj ga je v zadnjem tednu španske preizkušnje na vsak način želel prehiteti. To mu je tudi uspelo, Rus je na koncu za zmagovalcem Seppom Kussom zaostal 7 minut in 53 sekund, Belgijec pa le sedem sekund več.

S prihodom Rogliča naj bi se vloga Uijtdebroeksa sicer nekoliko zmanjšala, a si Belgijca pri Bori na vsak način želijo zadržati v ekipi. Njegova kakovost je nesporna.  V minulem letu je namreč osvojil prestižni Tour de l'Avenir, v tem pa se je med deseterico najboljših v skupni razvrstitvi poleg Vuelte uvrstil še na dirkah po Omanu, Kataloniji, Romandiji in Švici. Strokovnjaki mu napovedujejo bleščečo prihodnost.

Cian Uijtdebroeks | Avtor: Profimedia Profimedia

Uijtdebroeks ima veljavno pogodbo še za leto 2024, a so nesoglasja z Vlasovom že pritegnila zanimanje drugih ekip. Francoski novinar Charles Marsault tako trdi, da mu je kar nekaj virov namignilo, da si Belgijec želi zapustiti nemško ekipo, kandidat za njegov podpis na pogodbi pa naj bi bilo francosko moštvo Groupama - FDJ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • munja 11:58 07.oktober 2023.

    Mlad je še, se bo že potolažil.

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 08:55 07.oktober 2023.

    Užaljen, ker ga je prehitel!? Ja a ni to normalno!? Če bi bil dober kot pravijo bi ga pa on spet prehitel in ne, da joka kot otrok, ki ne dobi lizike!!!

Sorodne novice