Šport > Kolesarstvo
4011 ogledov

"Roglič je slišal biološko uro"

Primož Roglič Profimedia
"Roglič vam zagotavlja uvrstitev na zmagovalni oder," meni nemški strokovnjak.

Pri kolesarskem moštvui Bora-hansgrohe so danes uradno potrdili sodelovanje s Primožem Rogličem, ki je tako postal del nemškega moštva. To je na papirju zelo solidno sestavljeno (Jai Hindley, Aleksandr Vlasov, Daniel Felipe Martinez, Sergio Higuita, Lennard Kämna, Emanuel Buchmann in Cian Uijtdebroeks) in naj bu Zasavcu omogočalo tudi boj za skupno zmago na dirki po Franciji, ki je še Rogličev neizpolnjen cilj.

"Primož Roglič sliši tiktakanje biološke ure," je selitev 33-letnega slovenskega asa iz Jumbo-Visme k Bori pokomentiral nekdanji kolesar Jens Voigt, ki je strokovni sodelavec Eurosporta.

"Jumbo-Visma ima v Jonasu Vingegaardu mlajšega in trenutno tudi močnejšega kolesarja, ki bo v naslednjih letih vselej imel vlogo kapetana. Pri Bori je drugače. Roglič bo imel zagotovljeno pozicijo številke ena in bo tako lahko še napadel skupno zmago na Touru. V trenutni situaciji je selitev Rogliča povsem smiselna," je še dodal bivši zmagovalec dveh etap na francoski pentlji.

Jens Voigt | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri Bori imajo nekaj odličnih kolesarjev, a po mnenju Voigta Roglič prinaša še nekaj več kot Vlasov, Higuita, Hindley, Kämna in Buchmann, ki sicer prav tako lahko zablestijo v gorskih etapah. "Roglič vam zagotavlja stopničke in to ne glede na ekipo v kateri se nahaja. Zmaguje pogosto. Prav takšen kolesar je manjkal Bori," je prepričan Nemec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:42 07.oktober 2023.

    Primož,zdrži še dve leti,potem pa v zaslužen pokoj

  • Kmodri 16:25 06.oktober 2023.

    Glede na njegov fris bi rekel, da je na steroidih!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:15 06.oktober 2023.

    Sicer imajo pri Bori nekaj dobrih kolesarjev, ampak v tej ekipi ne vidim pomočnika, ki bi bil za tritedenske dirke vsaj blizu kvalitete Seppa Kussa!? Brez dobrega pomočnika ni variante, da se Primož lahko enakovredno kosa z Vingegaardom, Pogačarjem in ...prikaži več verjetno še kom v borbi za Tour 2024. Če dejansko pride še do združitve Visme s Soudalom, ali pa drugo ekipo, potem upam, da imajo pri Bori v načrtu vsaj še Jana Tratnika, ki je zagotovo najboljši pomočnik, ki ga bodo takrat lahko dobili na trgu...

Sorodne novice