Šport > Kolesarstvo
34188 ogledov

Pogodba podpisana, Roglič je oddan!

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je že podpisal dvoletno pogodbo z ekipo Bora-Hansgrohe.

Uradno je medijem to dopoldan povedal šef ekipe Bora-Hansgroge Ralph Denk. Globalcyclingnetwork.com je prestop že pred tem potrdil, sklicujoč se na zanesljiv vir.

Saga o trenutno najslabše varovani skrivnosti v svetu kolesarstva se je tako končala, potem ko je cenjeni kolesarski novinar Raymond Kerckhoffs že pred dnevi povedal, da naj bi imel Roglič naslednji dve sezoni za Boro kolesaril za letno plačo 5,5 milijonov evrov. Imel bi tudi proste roke glede ciljev v obeh sezonah. 

Tako se bo 33-letni Kisovčan z 81 zmagami na najvišji ravni lahko na polno pripravil za napad na zmago na dirki po Franciji, edini tritedenski dirki, ki je še ni dobil. Uporabljal bo kolesa proizvajalca Specialized.

Pri Bori-Hansgrohe bo našel izjemno močno skupino kolesarjev, ki mu bo v pomoč na najtežjih dirkah sezone. Bori-Hansgrohe je namreč v zadnjih letih uspelo v svojih vrstah zbrati nekatere izmed najboljših hribolazcev na svetu, manjkal ji je le kapetan, ki bi se lahko boril za skupno zmago na velikih tritedenskih dirkah.

Tako bo imel Roglič v Jaiu Hindleyu, Aleksandru Vlasovu, Danielu Felipeju Martinezu, Sergiu Higuiti, Lennardu Kämni, Emanuelu Buchmannu in Cianu Uijtdebroeksu okoli sebe eno najmočnejših ekip na svetu, ki se bo lahko zoperstavila tudi moči Jumbo-Visme in UAE Team Emirates.

Primož Roglič se bo sicer v soboto z najboljšimi na svetu, vključno s Tadejem Pogačarjem, še zadnjič v dresu Jumbo-Visme pomeril na zadnjem spomeniku sezone, dirki po Lombardiji.

Primož Roglič in Tadej Pogačar Kolesarski spomenik Šport Ali lahko Pogačar pokvari Rogličev zadnji ples z Jumbo-Vismo?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • fuckZ24 08:02 06.oktober 2023.

    Bi bil hec, da bi Rogla in Pogi neslednje leto JV speljala vse klasike in tritedenske.

Sorodne novice