Šport > Kolesarstvo
39590 ogledov

Viri razkrili: toliko bo pri novi ekipi zaslužil Roglič in takšna bo odškodnina

Primož Roglič Epa
Spoštovani belgijski kolesarski novinar je prepričan, da je podpis Primoža Rogliča za Boro-Hansgrohe le še vprašanje časa, obenem pa naj bi poznal tudi znesek, ki ga bo nemška ekipa zanj morala odšteti.

Raymond Kerckhoffs velja v kolesarskem svetu za enega najbolje obveščenih in zanesljivih novinarjev, ki javnost pretrese s kakšnimi udarnimi novicami šele, ko je resnično prepričan v zanesljivost informacij, ki mu jih priskrbijo njegovi neprecenljivi viri. Ravno Kerckhoffs je v članku za Wielerflits sploh prvi razkril namen Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa o združitvi po letošnji sezoni.

In Kerckhoffsovi viri so bili očitno spet na delu, saj so mu potrdili, da naj bi slovenski kolesarski as Primož Roglič v prihodnjih dneh dokončal prestop k Bori-Hansgrohe, obenem pa so mu tudi razkrili številke in ceno, ki jo bo morala nemška ekipa plačati za enega najboljših kolesarjev na svetu.

Sam Roglič je sicer v soboto na startu dirke po Emiliji potrdil, da po koncu sezone zapušča Jumbo-Vismo, a obenem ni želel razkriti več podrobnosti in svoje prihodnosti, saj se želi do konca sezone in svoje zadnje dirke v letu - dirke po Lombardiji, ki bo na sporedu to soboto - popolnoma osredotočiti na dirkanje in ne želi govoriti o svojem prestopu.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda na spletu so se ravno v soboto pojavile fotografije, na katerih so ujeli Rogliča, kako je obiskal prostore Red Bull Athletic Performance Centra blizu Salzburga, kjer naj bi bil gost nemške kolesarske ekipe Bora-Hansgrohe, katere sponzor je sloviti proizvajalec enrgijskih pijač, kmalu pa je vse več dobro obveščenih novinarjev poročalo, da je Rogličev podpis za Boro-Hansgrohe le še vprašanje časa. Še dlje pa je šel Kerckhoffs, ki ni le potrdil, da bo Roglič okrepil nemško ekipo, temveč je govoril celo o konkretnih številkah.

"Bora-Hansgrohe bo naredila velik posel na trgu kolesarjev, saj si bo zagotovila usluge Primoža Rogliča. V zadnjih dneh se je z izjemno uspešnim Slovencem povezovalo več ekip, toda viri so nam zagotovili, da je le še vprašanje časa, kdaj bo Roglič po zaslugi Red Bulla uradno podpisal pogodbo z nemško ekipo Ralpha Denka. Več virov blizu Rogliča in Bore nam je potrdilo ta dogovor," je zapisal Kerckhoffs, preden se je lotil konkretnih številk.

"Toda prestop ne bo poceni. Po informacijah iz drugega moštva Jumbo-Visma zahteva odškodnino 3 milijonov evrov, da predčasno prekine Rogličevo pogodbo, katera velja še prihodnji dve leti. Še več, sam kolesar si želi imeti za naslednji dve sezoni letno plačo 5,5 milijonov evrov. Prav tako zahteva, da si leta 2024 in 2025 kot glavni cilj sezone lahko zastavi napad na zmago na dirki po Franciji, edini tritedenski dirki, katere še ni dobil," poroča Kerckhoffs.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič naj bi med drugim izbral Boro-Hansgrohe, ki si bo po novem lahko privoščila kolesarja Rogličevega kalibra, saj naj bi Red Bull pošteno povišal denarno pogačo, s katero sponzorira to ekipo, ker je v preteklosti že dokazala, da je sposobna slaviti na velikih tritedenskih dirkah. Lansko leto je namreč z Jaijem Hindleyem dobila Giro. V zadnjih petih letih je tako ravno Bora-Hansgrohe edina ekipa ob boku Jumbo-Visme, UAE Team Emirates, Ineos Grenadiers in Quick-Stepa, ki ji je uspelo dobiti skupni seštevek katere izmed velikih tritedenskih dirk.

Pri Bori-Hansgrohe bo tudi našel izjemno močno skupino kolesarjev, ki mu bo v pomoč na najtežjih dirkah sezone. Bora-Hansgrohe je namreč v zadnjih letih uspela v svojih vrstah zbrati nekatere izmed najboljših hribolazcev na svetu, manjkal ji je le kapetan, ki bi se lahko boril za skupno zmago na velikih tritedenskih dirkah (Hindley je sicer dobil Giro, a je bila konkurenca tistega leta skorajda zgodovinsko slaba). Tako pa bo imel Roglič v Hindleyu, Aleksandru Vlasovu, Danielu Felipeju Martinezu, Sergiu Higuiti, Lennardu Kämni, Emanuelu Buchmannu in Cianu Uijtdebroeksu okoli sebe eno najmočnejših ekip na svetu, ki se bo lahko zoperstavila tudi moči Jumbo-Visme in UAE Team Emirates.

Kerckhoffs je za konec še poudaril, da so pri Wielerflitsu preverili vse govorice, ki so Rogliča povezovale s prestopom k Lidl-Treku, Movistarju, Ineos Grenadiers, Jayco-AlUli, Bahrain Victoriousu in Israel-Premier Techu, a da so vse izkazale za lažne.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:37 05.oktober 2023.

    Upam, da mu z novo ekipo uspe vse kar si želi!

  • fuckZ24 10:47 04.oktober 2023.

    Hvala bogu je konec te kuhinje v JV. Naslednja sezona bo zanimiva. Če bodo vsi štirje top rajderji na Touru, bo to poslastica.

Sorodne novice