Šport > Kolesarstvo
493 ogledov

Menjava v vodstvu, mladi Slovenec ostaja v odlični poziciji

Dirka po Hrvaški Twitter
Aular na Hrvaškem do etapne zmage in skupnega vodstva, Glivar ostaja v prvi deseterici.

Venezuelec Orluis Aular je zmagovalec pete etape osme kolesarske dirke po Hrvaški. Kolesar ekipe Caja Rural je v ciljnem sprintu 189 kilometrov dolge preizkušnje med Crikvenico in Ozaljem ugnal Norvežana Alexandra Kristoffa (Uno-X) in Britanca Ethana Hayterja (Ineos). Aular je z zmago prevzel tudi skupno vodstvo.

Glavnina je zadnjega ubežnika, Hrvata Frana Miholjevića (Bahrain Victorious), ujela že kar nekaj kilometrov pred ciljem, tako da so se ekipe pripravljale na zaključni sprint, v katerem je največ moči pokazal Aular, potem ko se je Kristoff nekoliko prezgodaj znašel v samem ospredju glavnine.

Slovenci tokrat niso bili v ospredju, tudi branilec lanske skupne zmage in najboljši v petkovi etapi Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je bil tokrat le v vlogi pomočnika. Tako sta bila od Slovencev najvišje Tilen Finkšt in Gal Glivar iz Adrie Mobil, ki sta končala na 20. in 21. mestu. Matevž Govekar je zaostal sedem sekund na 35. mestu, njegov moštveni sotekmovalec Mohorič pa je bil 55. z 41 sekundami zamude.

V skupni razvrstitvi ima Aular pred zadnjo etapo devet sekund prednosti pred Hayterjem in njegovim moštvenim sotekmovalcem in do danes vodilnim Američanom Magnusom Sheffieldom, ki je tokrat v samem zaključku etape grdo padel in jo odnesel z grdimi odrgninami. Tri sekunde več pa novem zaostaja Kristoff.

Od Slovencev je najvišje nadarjeni 21-letni Glivar, ki na 9. mestu s 17 sekundami zaostanka drži mesto v prvi deseterici. Danes je sicer izgubil eno mesto, saj ga je zaradi bonifikacijskih sekund prehitel Norvežan Kristoff.

V nedeljo se bo dirka končala s šesto etapo, ta se bo začela v Samoborju in po 157,5 kilometra končala v Zagrebu. Ker je za pričakovati sprint, v borbi za skupno zmago ni za pričakovati sprememb, na čudež morda lahko upa le Hayter, ki je v preteklosti že pokazal, da se znajde tudi v sprintih glavnine. Toda kolesar Ineosa bi moral etapo dobiti, Aular pa jo končati izven prve trojice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice