Šport > Kolesarstvo
15243 ogledov

Bomba! Roglič dobil zeleno luč za odhod, odločitev znana že v ...

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič naj bi dobil dovoljenje, da že po letošnji sezoni zapusti Jumbo-Vismo, zanj naj bi se borilo kar pet kolesarskih velikanov.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič ima proste roke pri izbiri ekipe za sezono 2024! Tako vsaj poročajo pri WielerFlitsu, pri katerem so se razpisali, da je dobil Slovenec v luči morebitne združitve Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa dovoljenje s strani nizozemske ekipe, da si lahko poišče novo ekipo, če bo slednja pripravljena zanj odkupiti njegovo pogodbo.

Po poročanju WielerFlitsa, ki je prvi razkril tudi govorice o morebitni združitvi dveh največjih kolesarskih ekip, naj bi 33-letni Slovenec odločitev glede svoje prihodnosti sprejel v prihodnjih dneh. Prvi favoriti za Rogličev prihod naj bi tako bili Ineos Grenadiers, katerih bogati lastnik milijarder Sir Jim Ratcliffe naj ne bi imel nobenih zadržkov in težav pri odkupu Rogličeve pogodbe.

Slovenski šampion ima namreč pogodbo z Jumbo-Vismo sklenjeno vse do konca sezone 2025, a ob morebitni združitvi dveh najmočnejših ekip na svetu na plačilni listi preprosto ne bo prostora za vse kolesarske ase, ki imajo z ekipama sklenjene pogodbe za prihajajoče sezone. Ekipi se po pravilih niti ne bi smeli združiti, dokler vsem tem kolesarjem ne najdeta novih ekip, ali jim v celoti izplačata pogodb.

Pri Jumbo-Vismi so se tako očitno odločili, da bodo Rogliču dovolili, da si poišče novo ekipo, s tem pa bodo imeli eno skrb manj, kar se tiče iskanja ekip za vse preostale odvečne kolesarje. Rogliču namreč ne manjka snubcev, ki bi zanj bili tudi pripravljeni plačati odškodnino, kar se v svetu kolesarstva praktično ne dogaja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Kmodri 22:47 28.september 2023.

    Kolesarstvo? Gonjejenje za denar!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:33 28.september 2023.

    Bla, bla, bla..., ugibanje in nakladanje na polno, kakor vsi prispevki na to temo do sedaj! Bom pa še sam pridal svoj lonček. Če bo Primož dejansko že po tej sezoni lahko zamenjal ekipo, kar se mi zdi še najmanj ...prikaži več verjetno, oz. bi prišlo v poštev edino, če je kaj na tem, da se pripravlja združitev Visme in Soudala, takrat to ne bo ne INEOS, ne Movistar, ne Lidl - Trek, ampak Bahrain Victorious, kar bi bilo glede na tekmovalni kader s katerim razpolagajo te ekipe, za Primoža najboljša rešitev.

  • fuckZ24 20:04 28.september 2023.

    Hvala bogu, da gre. Ta kuhinja, ki so si jo privoščili JV, gre na škodo celotnega cestnega kolesarstva.

Sorodne novice