Šport > Kolesarstvo
16127 ogledov

Kolesar Jumbo-Visme šokiran nad dogajanjem: "Ne razumem, zakaj ..."

Jumbo-Visma Profimedia
Neimenovani kolesar Jumbo-Visme je razkril presenečenje med kolesarji te ekipe, ko so izvedeli za morebitno združitev s Soudal-QuickStepom.

Kolesarski svet še naprej trese novica, ki je odjeknila v začetku tedna, o morebitni združitvi dveh izmed najmočnejših kolesarskih ekip na svetu, Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa. Podrobnosti morebitnega dogovora zaenkrat še niso znane, so pa zato socialna omrežja in strani v kolesarskih medijih zasuli številni odzivi pomembnih figur kolesarstva, ki se večinoma bojijo, kaj bi takšna združitev pomenila za njihov šport.

Jumbo-Visma Burni odzivi Šport Legenda o nameri Jumbo-Visme: "To je katastrofa za kolesarstvo"

Med drugim se je na morebitno združitev obeh ekip za GCN odzval tudi kolesar Jumbo-Visme, ki pa želi ostati anonimen. "Za novico sem prvič slišal deset minut pred vašim klicem, ko me je sotekmovalec vprašal, če kaj vem o tem, kar se piše po medijih. Zame je to bilo veliko presenečenje. Znotraj ekipe se nikoli nismo pogovarjali o tem in vse nas je presenetilo," je izjavil kolesar, katerega skrbi, kaj bo s kolesarji, saj imata obe ekipi že precej izpopolnjen kader za prihodnjo sezono, zdaj pa bo kar naenkrat polovica kolesarjev postala višek.

"Če na vse skupaj gledamo z logičnega vidika, v Jumbu nimamo nobenih prostih mest za prihajajočo sezono. In kako lahko izmed vseh nas izbereš le 15 kolesarjev, ki jih boš združil s QuickStepovimi kolesarji," se sprašuje član Jumbo-Visme, kateremu ni jasno, kaj se bo zgodilo z vsemi kolesarji, ki ne bodo del nove ekipe, saj ima lahko vsako moštvo na svoji plačilni listi maksimalno 30 kolesarjev. In Jumbo-Visma je že pred združitvijo z belgijsko ekipo skorajda povsem zapolnila kader za prihajajočo sezono.

Jumbo-Visma | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekaj časa se je sicer govorilo o morebitni združitvi Soudal-QuickStepa in Inenos Grenadiers, kar bi po mnenju kolesarja Jumbo-Visme imelo dosti več smisla, saj je britansko ekipo zapustila cela vrsta kolesarjev, okrepitev pa praktično še ni pripeljala. Če bi se preostali kolesarji združili s QuickStepovimi, bi bilo dosti lažje izvedljivo, poudarja kolesar Jumbo-Visme.

"Če bi šlo za združitev Ineosa in QuickStepa, bi verjel, da je združitev glede na številke mogoča. Toda z nami, ko pogledam število kolesarjev, je vse skupaj nemogoče," je poudaril kolesar Jumbo-Visme. Mednarodna kolesarska zveza (UCI) namreč po predpisih ne sme odobriti združitve, dokler ekipi vsem odvečnim kolesarjem ne najdeta novih ekip, ali jim v celoti izplačata preostanek pogodb.

Primož Roglič Bivši direktor pravi Šport Bomba! Če resnično pride do tega, lahko Primož že po koncu leta zapusti Jumbo

Neimenovani kolesar Jumbo-Visme tako ne verjame, da bi se govorice o združitvi lahko uresničile, toda: "Nikoli se ne ve. Takšno je pač moje mnenje. Prav tako ne razumem, zakaj bi se združili ravno dve najmočnejši ekipi. Kaj je razlog? Prav tako sta zelo različni mentaliteti obeh ekip. Kar sem do sedaj izvedel tekom svojih let pri Jumbu, je, da imata obe ekipi zelo različen pristop do kolesarjev kot ljudi. Richard (Plugge, vodja Jumbo-Visme) in Patrick (Lefevere, vodja Soudal-QuickStepa) imata zelo različno gledata na svoje kolesarje. Ne morem reči, da ni nobenih možnosti za združitev, ampak vsaj z mojega vidika so te zelo majhne," je zaključil.

Roglič Takšna je odločitev Šport Konec vseh ugibanj? Pri Jumbo-Vismi razkrili Rogličevo usodo Geraint Thomas in Primož Roglič Veliki rival razkril Šport Thomas udaril: "Sovražijo se! Morali bi slišati, kaj si Roglič misli o tem!" Roglič Že leta 2024 Šport "Bomba" v svetu kolesarstva: bo Roglič združil moči z Evenepoelom?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice