Šport > Kolesarstvo
16629 ogledov

Thomas udaril: "Sovražijo se! Morali bi slišati, kaj si Roglič misli o tem!"

Geraint Thomas in Primož Roglič Profimedia
Geraint Thomas je podal svoje mnenje o morebitni združitvi ekip Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa.

Kolesarski svet je v začetku tedna pretresla prava bomba, saj so se pojavile govorice, da se dve izmed najmočnejših ekip na svetu, Jumbo-Visma in Soudal-QuickStep, pogovarjata o morebitni združitvi pred sezono 2024. Zaenkrat gre zgolj za govorice, saj bi obe ekipi pred morebitno združitvijo morale poskrbeti za približno 20 kolesarjev in osebje, ki bi se nenadoma znašlo na cesti. Ekipi bi jim tako morali izplačati pogodbe, ali pa jim brezplačno najti nove ekipe, preden bi Mednarodna kolesarska zveza odobrila njuno združitev.

Primož Roglič Bivši direktor pravi Šport Bomba! Če resnično pride do tega, lahko Primož že po koncu leta zapusti Jumbo

Nastanek praktično nepremagljive "super" ekipe, ko bi tako v istem moštvu združili moči Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel ter še številni drugi kolesarski zvezdniki, bi močno pretresel kolesarski svet, tako da niti ne čudi, da je morebitna združitev nizozemske in belgijske ekipe trenutno glavna tema kolesarskega sveta.

Mnogi kolesarji in strokovnjaki so se tako že odzvali in podali svoj pogled na morebitno združitev, Sloveniji in našim ljubiteljem kolesarstva pa bo verjetno najbolj zanimiva izjava Gerainta Thomasa, ki se je te teme dotaknil v podcastu Watts Occuring, katerega vodi skupaj s svojim moštvenim kolegom pri Ineos Grenadiers, Lukom Rowom.

"Vse, kar lahko rečem o tem, je, da Jumbo-Visma sovraži Remca in Remco sovraži Jumbo-Vismo. Morali bi slišati, kaj si Roglič misli o vsem tem. Nočem začeti novih govoric, samo pravim," je poudaril legendarni Thomas, ki je odličen prijatelj z našim kolesarjem, s katerim sta celo soseda v Monaku, kjer trenutno prebivata. Thomas nato ni želel še bolj razburkati zadeve in je rajši zamolčal, kaj si Slovenec misli o tem, da bi združil moči z Remcom in ostalimi kolesarji "volčjega tropa", kot se imenujejo člani Soudal-QuickStepa.

Eden izmed glavnih razlogov za morebitno združitev naj bi bilo dejstvo, da se po letu 2024 veriga trgovin Jumbo umika iz kolesarstva in bo nizozemska ekipa ostala brez enega izmed glavnih sponzorjev. Rešitev naj bi tako videli v združitvi z belgijsko ekipo Soudal-QuickStep, kar Thomasu nikakor ne gre v račun.

Jumbo-Visma Burni odzivi Šport Legenda o nameri Jumbo-Visme: "To je katastrofa za kolesarstvo"

"Zakaj bi si Jumbo-Visma želela česa takega? Pa saj so ravnokar dobili vse tri velike tritedenske dirke? Kako je možno, da ne najdejo sponzorja? Dominirali so celotno sezono, dvakrat zapored so dobili dirko po Franciji in imajo najboljše kolesarje sveta ..." še kar ni mogel verjeti Thomas.

V debato se je nato vključil tudi Luke Rowe: "Če je to res, je žalostno, da ne morejo najti sponzorja. Zgodbice, da si želijo z združitvijo ekip povečati proračun, da bi bili bližje našemu, so nesmiselne. Vsi imamo že dovolj velike proračune. Če si lahko privoščite kolesarje, kot so Primož, Jonas in Wout van Aert, imate dovolj denarja na svojem računu," je temo zaključil Rowe.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice